Marvel schakelt grote naam in voor Nick Fury-serie op Disney+

Samuel L. Jackson’s Nick Fury gaat zijn eigen Marvel-serie krijgen op Disney+, zo blijkt uit door Variety en Deadline bemachtigde informatie.

Het is een tijd geleden dat we Nick Fury echt uitgebreid in actie hebben gezien in het Marvel Cinematic Universe (MCU).

Nick Fury-serie op Disney+

Gelukkig is er voor fans van het door Samuel L. Jackson gespeelde personage nu zeer goed nieuws: Nick Fury krijgt zijn eigen serie op Disney+!

Althans, dat melden de betrouwbare publicaties Variety en Deadline. Journalistieke Hollywood-publicaties met een track record waar je U tegen zegt. Geen vage anonieme bronnen dus.

De serie is naar verluidt in een vroeg stadium van ontwikkeling. Daardoor is er zeer weinig bekend over het project, naast het feit dat Samuel L. Jackson terugkeert voor de Disney+ show.

Mr. Robot-schrijver

Ook is Kyle Bradstreet naar verluidt betrokken bij het project bij schrijver en uitvoerend producent. Een goed teken, want hij was als schrijver en producent verantwoordelijk voor de fantastische serie Mr. Robot.

Met een 8.5 op IMDb, 94 procent op Rotten Tomatoes en een vitrinekast vol prijzen weet Bradstreet dus wel hoe je een ijzersterk verhaal neerzet.

Samuel L. Jackson speelt al het personage sinds 2008, toen hij zijn debuut maakte als Nick Fury in de film Iron Man.

De lijm van het MCU

De leider van spionagebedrijf SHIELD werd vaak door Marvel gebruikt als lijm om de verschillende MCU-films aan elkaar vast te knopen.

Fury werd meermaals in scènes na de aftiteling opgevoerd om nieuwe films te teasen. Ook was hij vaak de leider die andere personages samenbracht.

Helaas weten we nog praktisch niks over de Nick Fury-serie, maar het wordt interessant om te zien hoe Marvel Studios hem in gaat zetten op Disney+. Wellicht zal hij ook daar een vergelijkbare rol vervullen door de verschillende reeds aangekondigde series aan elkaar vast te knopen.

De komende jaren

Jackson is ondertussen zelf 71 jaar oud, dus een explosieve rol vol actie lijkt onwaarschijnlijk. Maar goed, gezien het stadium van ontwikkeling gaan we waarschijnlijk pas over zo’n twee jaar ontdekken hoe de Nick Fury-serie uit gaat pakken. Niks weerhoudt Disney er echter van om het personage al een rol te geven in de eerder aangekondigde Disney+-series.

De komende jaren kun je in ieder geval rekenen op WandaVision (2020), The Falcon and the Winter Soldier (2020), Loki (2020) en de animatieserie What If…? (2020). Verder zijn verschillende andere series in ontwikkeling, waaronder Hawkeye, Ms. Marvel, She-Hulk, Moon Knight en nu dus Nick Fury.

🕰Check ook: Marvel filmmarathon: dit is de juiste volgorde om alle films te kijken

Variety

Reageer op artikel:
Marvel schakelt grote naam in voor Nick Fury-serie op Disney+
Sluiten