Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Style 14 aug 2019

Adidas komt met psychedelische Woodstock sneakers

Het is deze maand precies vijftig jaar geleden dat Woodstock Music & Art Fair plaatsvond in het Amerikaanse plaatsje Bethel, New York. Adidas eert dit hoogtepunt van het hippietijdperk met heuse Woodstock sneakers

Het legendarische festival, dat plaatsvond van 15 tot en met 18 augustus, is de absolute grondlegger van de festivals van nu, al heeft geen festival Woodstock ooit kunnen evenaren. Het festival had als motto ‘3 Days of Peace & Music’, geniale artiesten traden op, 400.000 mensen bezochten het festival. De mescaline en LSD waren niet aan te slepen, wat het tot een psychedelische ervaring maakte voor veel bezoekers. Dat alles komt terug in de Adidas Ultraboost ‘Woodstock’.

Adidas Ultraboost Woodstock sneakers

De sneakers komen voort uit een samenwerking tussen Nice Kicks en Adidas Consortium. Het gaat om een ‘psychedelische’ bewerking van de Ultraboost, het model dat in 2015 door Adidas voor het eerst werd gelanceerd. Het coolste detail vind je op de tong van de linkerschoen; het iconsische logo van Woodstock, bestaande uit een duif en een gitaar. Op de andere tong vind je het logo van Nice Kicks.

adidas, ultraboost, woodstock, sneakers
Bron: Nice Kicks

De Adidas Ultraboost ‘Woodstock’ sneakers hebben een volledig gebreid bovenwerk en worden gesierd door een klassiek tie-dye patroon. Ook op het voetbed van de schoenen vind je de logo’s. De schoenen zijn vanaf 17 augustus te koop op de website van Nice Kicks voor omgerekend 160 euro.

adidas, ultraboost, woodstock, sneakers
Bron: Nice Kicks
adidas, ultraboost, woodstock, sneakers
Bron: Nice Kicks

50 iconische foto’s van Woodstock in 1969

Eigenlijk zou Woodstock dit jaar weer georganiseerd worden, wederom door Michael Lang, die van het festival zijn levensproject maakte. Destijds was het schier onmogelijk om alles rond te krijgen, tegenwoordig gaat zoiets gestroomlijnder, zou je zeggen. Maar het jubileumfestival is helaas gecanceld. Gelukkig hebben we de foto’s van vijftig jaar geleden nog. Bekijk hier de iconische festivalfoto’s uit 1969.

? Check hier onze top 7 ademende sneakers waarin je geen zweetvoeten krijt, inclusief de Adidas Ultraboost

Reageer op artikel:
Adidas komt met psychedelische Woodstock sneakers
Sluiten