Een knokpartij om naar uit te kijken: Ngannou vs Miocic

Thomas Aalderink 7 dec 2017 Life

Afgelopen weekend zag Alistair Overeem zijn kans op nog een titelgevecht al binnen een 1 minuut en 42 seconden in rook opgaan. Op dat moment liep de Nederlander tegen een uppercut aan van Francis Ngannou en was het afgelopen. De in Kameroen geboren Fransman maakte daardoor een flinke sprong op de heavyweight ranking en mag in januari een gooi gaan doen naar de titel.

Als de 31-jarige Ngannou de riem in zijn bezit wil krijgen, zal hij moeten afrekenen met Stipe Miocic. De Amerikaan heeft de titel sinds mei 2016 in zijn bezit. Hij versloeg toen de toenmalige kampioen Fabricio Werdum. Sindsdien heeft Miocic zijn titel twee keer moeten verdedigen en deed dat met succes. Zowel Junior dos Santos als onze eigen Alistair Overeem kwamen tekort om de Amerikaan met Kroatische roots te verslaan.

Francis Ngannou Alistair Overeem Stipe Miocic UFC

Top affiche

De huidige kampioen verloor in zijn gehele UFC carrière pas twee keer. Toch zal hij op zijn hoede moeten zijn voor zijn aanstaande uitdager. Ngannou heeft als bijnaam “The Predator” en die maakt hij tot zo ver aardig waar. Hij won 11 keer en deed dat altijd via een KO/TKO of submissie. Daarnaast verloor hij pas één keer en is hij nog nooit knock-out geslagen. Alleen in 2013 tegen landgenoot Zoumana Cisse was een jury beslissing nodig om de winnaar te bepalen.

Het titelgevecht zal plaats gaan vinden tijdens UFC 220 op 20 januari in Boston en is uiteraard het main event. Wij gaan onze wekker in ieder geval zetten.

Reageer op artikel:
Een knokpartij om naar uit te kijken: Ngannou vs Miocic
Sluiten