Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 24 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Neymar verslaat Messi en Ronaldo met megacontract bij Puma

De Braziliaanse voetballer Neymar tekende eerder deze maand een megacontract bij Puma. Nu is bekend wat hij gaat verdienen. Move over Messi en Ronaldo.

Vijftien jaar geleden verbond Neymar al op 13-jarige leeftijd zijn naam aan Nike. In een tussentijdse contractbespreking in 2011 kreeg hij een upgrade: tot 2022 zou hij in totaal 90 miljoen dollar gaan verdienen. Maar eind augustus 2020 zijn de twee ‘merken’ uit elkaar gegaan. Daardoor heeft Puma nu eindelijk zijn gedroomde boegbeeld in huis.

Het megacontract van Neymar bij Puma Football

Neymar wordt hét gezicht van Puma Football, de fashionable voetbaltak van het Duitse sportmerk. Dat was al even bekend, maar nu zijn er meer details bekend over de inhoud van zijn contract. Kort samengevat: hij gaat 25 miljoen per jaar verdienen.

In deze brief lichtte Neymar zijn nieuwe contract bij Puma Football toe. Inmiddels komen ook de eerste foto’s van de samenwerking naar buiten, die een beeld geven van de eerste collecties. Goede match, die twee.

Messi en Ronaldo de baas

Met zijn contract van 25 miljoen euro per jaar is hij Messi en Ronaldo de baas. De twee buitenaards goede voetballers verdienen respectievelijk 20 miljoen euro bij Adidas en 16,2 miljoen bij Nike. De kledingdeal van Neymar en Puma is de hoogste tot nu toe in het voetbal.

Neymar zegt in een perspraatje vereerd te zijn. “Ik ben opgegroeid met videobanden van legendarische voetballers als Pelé, Cruijff, Eusebio en Maradona. Die speelde allemaal op Puma. Het is een eer om bij dat rijtje aan te sluiten”, aldus Neymar.

Ook vóór deze record-deal had Neymar zijn zaakjes al goed voor elkaar. Alleen met Instagram verdient hij al miljoenen per jaar. Bekijk hier de 10 best betaalde sporters per Instagram-post.

⌚️ Check ook: Virgil van Dijk viert titel met peperduur horloge en unieke Nike-sneakers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Neymar verslaat Messi en Ronaldo met megacontract bij Puma
Sluiten