Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Wheels 26 feb 2020

De houten elektrische motor Newron EV-1 wordt al gretig besteld

De elektrische motor is in opkomst. Motorrijders beginnen in te zien dat het geluid, hoe lekker dat ook mag klinken, op den duur minder belangrijk is dan een beperkte CO2-uitstoot. En ja, als er dan ook nog houten modellen als deze Newron EV-1 op de markt komen, dan wordt het wel heel makkelijk over te stappen op een e-bike.

De Newron EV-1 is overigens nog niet op de markt verschenen. Maar ondanks de aanvankelijk sceptische meningen over de real-life potentie van deze elektrische motor met een houten behuizing, heeft de Franse start-up Newron Motors de eerste pre-orders al binnen. Volgend jaar moeten de eerste exemplaren van de band rollen.

Newron EV-1: een houten elektrische motor

De houten elektrische motor heeft concurrentie van Zero Motorcycles en Curtiss Motorcycle Co., maar met de EV-1 claimt Newron Motors de eerste volledig ‘elektrische cruiser’ op de markt te brengen. De e-bike wordt aangedreven door een permanente magneetmotor (PMMS) met een koppel van 240 Nm. Binnen 3 seconden trekt het aerodynamische bakbeest op tot de 100 kilometer per uur. De topsnelheid is begrensd op 220 kilometer per uur.

Newron EV-1, elektrische motor, hout, houten, e-bike
Newron Motors

De voor-en achterkant van het exoskelet-chassis van de Newron EV-1 worden verbonden met de enorme cilindervormige batterij. Die is verantwoordelijk voor een actieradius van 300 kilometer. Met een CCS-connector kan de elektrische motor in 40 minuten tijd voor 80 procent worden opgeladen, terwijl de standaard 3 kwh-oplader de e-bike in 5 uren tijd volledig oplaadt. Er is ook een upgrade voor een 7 kWh-oplader, waarmee de Newron EV-1 in 2,5 uur volledig kan worden opgeladen.

Newron EV-1, elektrische motor, hout, houten, e-bike
Newron Motors

Andere opvallende elementen van de Newron EV-1 zijn de 320 mm schijfremmen met de door Beringer ontworpen aluminium remklauwen, ABS, lichtgewicht velgen van koolstofvezel en een app waarmee je de rijmodus van de elektrische motor kunt aanpassen. Meer details lees je hier.

De e-bike van hout vooruitbestellen

De elektrische motor is vooruit te bestellen voor 60.000 euro, waarover je een borg van 2.000 euro betaalt. Uiteindelijk worden er volgens de website van de Franse start-up uiteindelijk twaalf exemplaren van de Newron EV-1 gebouwd. De houten behuizing is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Check ook: Segway Apex Electric Sportbike is een beest van een elektrische motor

Reageer op artikel:
De houten elektrische motor Newron EV-1 wordt al gretig besteld
Sluiten