De New Nintendo 2DS XL is de ideale handheld

Gamen op een handheld heeft nog altijd een meerwaarde. Hoewel er vandaag de dag genoeg toffe games voor je telefoon beschikbaar zijn en je met een Switch een console hebt die je overal mee naar toe kan nemen, is het de Nintendo 3DS waar je onderweg, op vakantie, in bed en ja, zelfs op de wc, vele uren gameplezier mee kunt beleven.

In de catalogus van deze handheld staan inmiddels tientallen games die echt de moeite waard zijn. En als dat nog niet genoeg is, kun je ook nog klassiekers die op de oude Nintendo DS zijn verschenen spelen. Mocht je nog geen Nintendo 3DS hebben, dan heb je vele versies om uit te kiezen. Zo heb je de standaard Nintendo 3DS XL, de New Nintendo 3DS en de XL-versie daarvan (die is krachtiger en heeft een kleine analoge stick, wat enorm handig is voor adventure games) en de Nintendo 2DS. Die laatst genoemde kan niet dichtgeklapt worden en is vooral een stevige handheld die geschikt is voor kleine kinderen.

Bovenop al deze keuzes, krijg je op 28 juli ook nog de New Nintendo 2DS XL, een handheld waar wij de afgelopen weken mee aan de slag zijn gegaan.

New Nintendo 2DS XL

De New Nintendo 2DS XL is een handheld die de positieve dingen van de New Nintendo 3DS XL neemt, maar dan zonder de mogelijkheid om games te spelen met een 3D-filter. Dit filter is wat de Nintendo 3DS van het begin af aan uniek maakte. Met deze stereoscopische techniek wekken games het gevoel dat je in een kijkdoos kijkt. Een aantal games komen met dit effect net iets meer tot leven, maar in veel gevallen voegt het 3D-effect niks toe. Persoonlijk zet ik hem ook altijd uit, omdat je zeker in het openbaar vervoer te veel beweging ervaart om van dit effect te genieten. De meerwaarde is te klein en daarom is het eigenlijk niet erg dat het effect in de New Nintendo 2DS XL volledig afwezig is. Het voordeel daarvan is dat de handheld qua prijskaartje zo’n vijftig euro onder de adviesprijs van de New Nintendo 3DS XL zit.

Onder de motorkap biedt de New Nintendo 2DS XL alles wat de New Nintendo 3DS XL ook heeft. Dat betekent dat er een C-stick op zit, waarmee je in actie games de camera kunt besturen. Verder heeft-ie de extra ZL en ZR-knoppen voor meer besturingsmogelijkheden, een NFC-reader om je Amiibo’s op te gebruiken en tot slot nog de extra rekenkracht om bepaalde games te spelen die alleen geschikt zijn voor de New Nintendo-familie. Het fantastische Xenoblade Chronicles is daar een goed voorbeeld van.

Inclusief een oplader

Het is simpelweg alles wat een Nintendo-handheld moet hebben. Bijkomend voordeel is dat de New Nintendo 2DS XL geleverd wordt met een oplader, wat bij andere modellen niet altijd het geval is. Tot slot is deze handheld net iets lichter, wat het fijner maakt om langere speelsessies aan te gaan.

Het enige minpunt dat we aan de handheld kunnen meegeven, is dat het iets goedkoper aanvoelt dan de andere modellen. Het is iets meer speelgoed dan een stuk techniek. Dat maakt het apparaat minder kwetsbaar tegen krassen of andere vormen van schade, maar het voelt ook iets minder luxe aan.

Buiten dat punt is de New Nintendo 2DS XL een ideaal device om kennis te maken met de 3DS-familie. Hij is krachtig en toegankelijk, en met alle games die inmiddels beschikbaar zijn voor het platform, kun je met deze handheld een topvakantie tegemoet gaan.

Reageer op artikel:
De New Nintendo 2DS XL is de ideale handheld
Sluiten