Netflix gaat jouw kijkgedrag (wellicht met extra content) belonen

Inga Stoit 13 mrt 2018 Media

Dat Netflix zeer verslavend is en af en toe kan dienen als een life saver, weten we allemaal. Het alom bekende bingewatchen, waar jij je ongetwijfeld ook schuldig aan maakt, wordt binnenkort beloond door Netflix. 

Het idee is dat je patches kunt verdienen, door bepaalde afleveringen van shows te kijken. Vergelijk het met achievements die gamers op hun consoles kunnen behalen. Je verdient er vooralsnog geen extra content mee. Maar wat niet is, kan vooral in dit geval; zeker nog komen.

Netflix experiment

Netflix begon dit experiment al een tijd geleden, met interactieve content voor kinderen. Zij kunnen zelf kiezen welke kant het verhaal op gaat en digitale stickers verdienen als ze een bepaalde serie hebben afgerond. Tot nu toe betreft het een experiment van de streamingdienst. “We zijn de nieuwe feature aan het testen bij een select aantal kindertitels. De verzamelitems bieden een meer interactieve ervaring, en breiden de wereld van de show in kwestie uit. We leren door te testen, en deze feature komt daarmee wellicht juist wel, of juist niet naar Netflix.” 

Voor nu zijn helaas alleen nog kinderen onderdeel van dit experiment. Wij hopen hier ook snel van te kunnen profiteren. De aantrekkingskracht werkt vast even goed voor ons als voor een kind. Dat wij net zo blij met de beloning zullen zijn, spreekt voor zich. Altijd op de hoogte blijven van al het Netflix-nieuws? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief. 

 

Reageer op artikel:
Netflix gaat jouw kijkgedrag (wellicht met extra content) belonen
Sluiten