Nieuw op Netflix: 6 films en series die je nu kunt streamen

Netflix heeft een vrij rustig weekje achter de rug, waardoor de lijst aan recent toegevoegde films en series vrij kort is. Toch staan er weer interessante titels tussen, die we voor je op een rijtje zetten. Van science-fiction actie in Event Horizon tot Japans animatiegeweld met BNA.

Film: Event Horizon

Het is 2047. Een groep astronauten wordt op een missie gestuurd. Het ruimteschip Event Horizon verdween zeven jaar geleden opeens, om onlangs op mysterieuze wijze opeens weer op te duiken. De crew krijgt de opdracht om te onderzoeken wat er met het ruimteschip gebeurd is. Al snel blijkt er meer achter te zitten dan de astronauten zelf voor mogelijk hadden gehouden. Met Laurence Fishburne, Sam Neill en Joely Richardson.

Film: Flight

Back to the Future-regisseur Robert Zemeckis leverde in 2012 de film Flight af. De film volgt Whip Whitaker, gespeeld door Denzel Washington, een piloot die een wild leven leidt. Seks, drugs en rock & roll. Ondanks het feit dat hij dagelijks vliegtuigen naar hun bestemming moet brengen drinkt de piloot ook tijdens zijn werk gewoon vrolijk verder. Wanneer er op een dag voor het opstijgen opeens een verschrikkelijke storm losbarst, komt het er echt op aan. Een indrukwekkende film over de verwoestende gevolgen van vooral alcoholisme.

Netflix Original serie: Cursed

Netflix probeert opnieuw Game of Thrones achterna te gaan met zijn eigen ambitieuze fantasy-serie. Maak kennis met Cursed, een nieuwe Original die je nu kunt streamen. 13 Reasons Why-ster Katherine Langford speelt Nimeu, een tiener met een mysterieus geschenk. Ze gaat samen met een jonge Arthur op zoek naar de magiër Merlin. Verder gaan we niks spoilen, want een deel van de lol van Cursed is hoe de serie een twist op de bekende Arthur-legendes serveert. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Batman-legende Frank Miller!

Serie: Suits

Geweldig nieuws voor fans van Suits! Nadat we lang moesten wachten op de tweede helft van seizoen zeven heeft Netflix nu al seizoen acht voor je klaar staan. Althans, de eerste helft van seizoen acht. Het gaat om tien afleveringen, van de op Amerikaanse televisie uitgezonden 16 afleveringen. Dan hebben we het over het seizoen dat van 2018 tot en met 2019 werd uitgezonden.

Netflix Original docu: Father Soldier Son

Father Son Soldier is een indrukwekkende nieuwe documentaire die over een periode van tien jaar is gefilmd. Het begon als een New York Times-artikel over Brian Eisch, een Amerikaanse legersergeant die gewond terugkeerde uit Afghanistan. In 99 minuten laten de documentairemakers je op meesterlijke wijze zien hoe die terugkeer een gezin compleet kan veranderen. Wat het doet met de banden met je kinderen, je vrouw maar ook met jezelf. Heftig maar zeer indrukwekkend.

Netflix Original serie: BNA

BNA, ook wel Brand New Animal genoemd, is een kleurrijke nieuwe animatieserie van Netflix. Waar je bij anime waarschijnlijk direct aan een bepaalde visuele stijl denkt, pakte Studio Triger het met BNA heel anders aan. Dat levert visuals op die niet alleen direct opvallen, maar zich ook perfect lenen voor de actie die BNA continu op je beeldscherm tovert. In de 21e eeuw is het bestaan van mensachtige dieren aan de wereld onthuld. Ze leven in een eigen stad, Anima City, waar ze volledig zichzelf kunnen zijn. Wanneer Michiru, een normale scholier, opeens wakker wordt als een dier, besluit ze naar Anima City te vertrekken, op zoek naar antwoorden.

Reageer op artikel:
Nieuw op Netflix: 6 films en series die je nu kunt streamen
Sluiten