Noah Korevaar
Noah Korevaar Netflix 24 jul 2019

Wu Assassins: Netflix combineert brute martial arts met K-Pop

Als je fan bent van keiharde actie in films, dan ben je bij The Raid: Redemption aan het juiste adres. Dankzij die film maakte de wereld kennis met martial arts held en acteur Iko Uwais. Binnenkort schittert hij in een nieuwe Netflix Original: Wu Assassins.

Netflix toont Wu Assassins

De serie volgt het personage van Iko Uwais, een aspirerende kok die stiekem een Wu Assassin is. Zijn missie? Om San Francisco’s Chinatown te verdedigen tegen kwade krachten. Het plot maakt echter vrij weinig uit, want met Iko Uwais weet je dat je keiharde en ingenieus in beeld gebrachte actie te wachten staat. Choreografie van de bovenste plank dus.

Dit keer is de Indonesische acteur zelf verantwoordelijk voor alle martial arts choreografie en de coördinatie van de stunts. De rest van de cast bestaat onder andere uit Katheryn Winnick, die je kent van Vikings, en Byron Mann uit Altered Carbon. Actiefilms expert en regisseur Stephen Fung staat aan het roer voor de eerste twee afleveringen.

??Check ook: Maak kennis met Shang-Chi: martial arts baas en de toekomst van Marvel films

Keiharde martial arts met unieke twist

Zo heeft Netflix dus opeens in één serie de grootste talenten van dit moment wat actie betreft te pakken. Vorige week werden we al getrakteerd op een eerste teaser van Wu Assassins, waarin Uwais messen vangt en zich door een gang vol vijanden vecht. Ondertussen schalt een nummer van K-Pop legende Blackpink door je speakers.

Een bizarre combinatie die verrassend goed uit de verf komt. Het zorgt ervoor dat je niet naar de zoveelste cliché martial arts vechtscène kijkt. Ook al zou dat absoluut geen straf zijn, gezien het betrokken talent.

Wu Assassins staat vanaf 8 augustus compleet op Netflix. Check hieronder de eerste trailer:

Wu Assassins | Official Trailer | Netflix

He’s on a mission to save Chinatown, even if it means killing his own father. Kung Fu meets sci-fi meets Asian street food in Wu Assassins – only on Netflix August 8.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wu Assassins: Netflix combineert brute martial arts met K-Pop
Sluiten