Hollywood reageert woedend op nieuwe feature van Netflix

Het probleem met streamingdiensten als Netflix is dat er veel te veel op staat. Als je elke nieuwe hitserie wilt checken, dan zul je elk uur dat je wakker bent achter de televisie moeten besteden. Met het debuut van Disney Plus en Apple TV Plus wordt dat alleen maar erger. Men steekt meer geld in content dan ooit.

Netflix test controversiële feature

Netflix is een feature aan het testen die je wellicht kan gaan helpen. In de Android-app dook afgelopen week de optie om om een video versneld of vertraagd af te spelen. Van 0.5x tot 1.5x. Precies zoals je van Podcasts-apps maar ook bijvoorbeeld YouTube gewend bent.

Als een serie dus net iets te traag gaat naar jouw smaak, dan kun je het tempo opschroeven. Zo krijg je in hetzelfde aantal uren meer content gebinged. Toch schiet deze test in het verkeerde keelgat van veel grote namen, in tegenstelling tot het equivalent van YouTube.

Netflix
Bron: Android Police

Hollywood reageert woedend

Filmmakers hebben er namelijk geen trek in dat hun kunst, waar honderden uren aan werk in zit, met Chimpmunk-stemmetjes gekeken wordt. Dat is natuurlijk een extreem, maar het tempo is een belangrijk ingrediënt dat een filmmaker tot zijn beschikking heeft. De zogenaamde pacing van een film of serie is zeer belangrijk. Daardoor zijn regisseurs er niet happig op dat de consument daarmee gaat spelen.

Judd Apatow, onder andere bekend van de Netflix Original Love, slingerde deze tweet de wereld in:

Het is een bedreiging met een knipoog, maar de boodschap is duidelijk. Ook Breaking Bad en El Camino ster Aaron Paul wil er niks van weten:

Aaron Paul on Twitter

Stop. As the person talked about in this article I felt the need to speak out. There is NO WAY @netflix will move forward with this. That would mean they are completely taking control of everyone else’s art and destroying it. Netflix is far better than that.

Peyton Reed, de regisseur van Ant-Man, vindt het een “verschrikkelijk idee, en elke regisseur die ik ken zal zich ertegen verzetten.” Brad Bird, de man die ons The Incredibles bracht, noemt het “weer zo’n spectaculair slecht idee” en “weer een klap in het gezicht van de al op sterven na dood cinema ervaring.”

Ook Peter Ramsey (Spider-Man: Into the Spider-Verse) vindt het een belachelijke feature: “Moet alles ontworpen worden voor de meest luie en smaakloze gebruikers?”

Netflix maakt zich er voorlopig van af met een leeg statement van een woordvoerder: “We zijn altijd aan het experimenten met nieuwe manieren om abonnees te helpen met het gebruiken van Netflix. (…) Zoals bij elke test geldt dat het niet gegarandeerd een permanente feature op Netflix hoeft te worden.” Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Reageer op artikel:
Hollywood reageert woedend op nieuwe feature van Netflix
Sluiten