Netflix deelt duizelingwekkende winstcijfers corona-jaar

Ook al zijn er veel series en films niet geproduceerd, tot nu toe spint Netflix garen bij de pandemie. De groei in het aantal abonnees neemt nu wat af, maar de winst is duizelingwekkend hoog.

In het derde kwartaal heeft streamingdienst Netflix 2,2 miljoen nieuwe abonnees getrokken. Dat waren er aanzienlijk minder dan de eerste twee periodes toen door het coronavirus veel mensen hun heil zochten bij de dienst toen andere vormen van entertainment zoals bioscopen, concerten en theaters wegvielen. Netflix had al aangegeven dat de grote toestroom niet aan kon blijven houden.

Nieuwe Netflix-abonnees, bizarre winst

Desondanks werden in de eerste negen maanden van dit jaar al meer mensen abonnee van Netflix dan heel vorig jaar: 28,1 miljoen tegen 27,8 miljoen. Het totaal aantal betaalde abonnementen bij Netflix lag 23,3 procent hoger dan een jaar eerder.

De omzet was ruim 22 procent hoger dan een jaar eerder op 6,4 miljard dollar. De nettowinst steeg naar 790 miljoen dollar.

Producties als Stranger Things hervat

Voor het lopende kwartaal voorspelt Netflix dat er 6 miljoen nieuwe abonnees bijkomen. Het bedrijf verwacht dat de toename van de klanten volgend jaar weer een normale groei laat zien, mits de wereld weer is hersteld van de pandemie.

De afgelopen maanden heeft Netflix weer meer producties kunnen opnemen. Onder meer de nieuwe seizoenen van Stranger Things en The Witcher worden weer gedraaid. Afgelopen kwartaal waren films als The Old Guard met Charlize Theron en Enola Holmes met Millie Bobby Brown als het zusje van speurneus Sherlock Holmes populair.

Ook werden dit jaar de verschillende documentaires goed bekeken. Zo zorgde tijdens de eerste coronagolf Tiger King: Murder, Mayhem and Madness voor een piek. Ook The Last Dance, de ESPN-documentaire over Michael Jordan, werd massaal bekeken. Exacte cijfers hierover worden niet gegeven.

🎬 Check ook: Sonic the Hedgehog verslaat tien jaar aan recordzeges Marvel Studios

ANP/Manners

Reageer op artikel:
Netflix deelt duizelingwekkende winstcijfers corona-jaar
Sluiten