Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 6 jun 2019

Nieuwe Netflix serie zo heftig dat de acteurs mentale hulp nodig hadden

In welke stemming je ook bent, op Netflix is er altijd wel een film of serie te vinden waar je aan toe bent. Of je nu na een lange dag even wilt lachen, op een regenachtige zondag toe bent aan wat actie of jezelf wilt blootstellen aan een indrukwekkende serie. Mocht je binnenkort in de laatste categorie vallen, dan raden we je aan om When They See Us te proberen. Deze serie is zo heftig dat zelfs de acteurs mentale hulp nodig hadden.

De indrukwekkende serie staat sinds kort op Netflix en maakt nogal wat los. When They See Us is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van vijf tieners uit New York die in 1989 werden beschuldigd, vervolgd en veroordeeld. Ze zouden een blanke vrouw die aan het hardlopen was in Central Park op brute wijze hebben verkracht.

Het heftige verhaal achter When They See Us

Zonder enig bewijs werden de vier Afro Amerikaanse jongens en één jongen van Latijns-Amerikaanse afkomst opgepakt. Ze waren niet eens in de buurt toen het misdrijf plaatsvond. Ze werden gedoopt tot de Central Park Five en net zo lang gemanipuleerd tot zo bekende. Een enorm heftige en levensveranderende ervaring voor een groep jongens van amper zestien jaar.

Uiteindelijk zaten ze jaren onterecht vast en werden hun levens geruïneerd. Dit is dus niet een Netflix serie die je even snel binged. Het waargebeurde verhaal is enorm heftig en laat zien hoe machteloos deze jongen waren. Als kijker ga je dat voelen, maar voor de acteurs die in When They See Us spelen is het nog vele malen heftiger. Vooral het moment waarop ze de jongens waar de serie over gaat zelf mochten ontmoeten.

When They See Us | Official Trailer [HD] | Netflix

Based on a true story that gripped the country, When They See Us will chronicle the notorious case of five teenagers of color, labeled the Central Park Five, who were convicted of a rape they did not commit.

“Het was vooral zwaar toen de jongens op wie de serie gebaseerd is op de set waren. Het is hún verhaal wat wij vertellen! Ik liep vaak de set af met de gedachte: ‘Ik kan niet meer. Breng alsjeblieft de humor terug!’ Maar ja, we zijn allemaal zo gedreven dat we onze eigen gevoelens opzij hebben gezet om het verhaal te kunnen vertellen. Dat is veel belangrijker,” aldus Niecy Nash over de Netflix serie tegenover The Hollywood Reporter.

Netflix steunt de acteurs

Spelen in zo’n emotioneel zware serie gaat je natuurlijk niet in de koude kleren zitten. Zeker niet als je een nog jonge acteur bent. Daarom heeft Netflix mentale hulp geregeld voor de acteurs die meespelen in When They See Us. Zo kunnen ze dit heftige verhaal goed verwerken en straks met trots terugkijken op de serie.

When They See Us staat nu op Netflix en bestaat uit vier afleveringen die gezamenlijk vijf uur duren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Netflix Nederland

Reageer op artikel:
Nieuwe Netflix serie zo heftig dat de acteurs mentale hulp nodig hadden
Sluiten