Trailer: iconische filmschurk komt tot leven in Netflix-serie Ratched

De verpleegster Midred Ratched is iconisch. Ze kan zo in het rijtje van Darth Vader, Blofeld en The Joker. Ze is namelijk het monsterlijke figuur uit het boek One Flew Over the Cuckoo’s Nest en de gelijknamige filmklassieker.

Een film uit 1975 die anno 2020 nog steeds als een huis staat, al was het maar om het puike acteerwerk van Jack Nicholson. Hij kreeg onder andere een Oscar voor zijn hoofdrol.

One Flew Over the Cuckoo’s Nest

Fans van One Flew Over the Cuckoo’s Nest kunnen 25 jaar na dato uitkijken naar een prequel. Dan hebben we het over Ratched, een aankomende Netflix Original van American Horror Story-bedenker Ryan Murphy. Tevens ook de producent achter series als Glee, The Politician en Hollywood.

Ratched is zijn nieuwste project, het resultaat van een megadeal met Netflix. Zijn muse Sarah Paulson speelt de hoofdrol, als de verpleegster Mildred Ratched. Een eerste trailer laat zien wat we kunnen verwachten.

We maken kennis met Mildred, die naar Noord-Californië verhuist voor een baan in een psychiatrische instelling. Ze stelt zichzelf voor als de perfecte verpleegster, maar de onheilspellende cinematografie en muziek verraden dat die glimlach slechts een masker is.

Netflix toont transformatie

‘Je hebt genoeg pijn gehad, maar je verdient iemand die je barmhartigheid betoont’, zegt ze tegen een patiënt in de trailer. ‘Hoe anders zou ik zijn als iemand dat had gedaan.’

In achttien afleveringen verspreidt over twee seizoenen zullen kijkers Mildred zien transformeren van een doorsnee verpleegster tot het monster dat we allemaal kennen uit de film. De show is geschreven door Evan Romansky, een schrijver en producent die naast Ratched een lege IMDb-pagina heeft. Met Ryan Murphy aan het stuur hebben we er echter alle vertrouwen in dat fans van One Flew over The Cuckoo’s Nest niet teleurgesteld zullen worden.

Ijzersterke cast

Ook fans van American Horror Story zullen direct het onheilspellende sfeertje herkennen. Gelukkig maar, want een nieuw seizoen van die FX-serie blijft voorlopig uit. Naast Sarah Paulson bestaat de cast van de Netflix Original Ratched onder andere uit Cynthia Nixon, Judy Davis, Sharon Stone, Jon Jon Briones, Finn Wittrock, Charlie Carver, Alice Englert, Amanda Plummer, Corey Stoll, Sophie Okonedo, Brandon Flynn en onze Daredevil-favoriet Vincent D’Onofrio.

Op naar 18 september! Dan staat het gehele eerste seizoen van Ratched op Netflix.

Ratchet Netflix trailer
Poster (Afbeelding: Netflix)
Reageer op artikel:
Trailer: iconische filmschurk komt tot leven in Netflix-serie Ratched
Sluiten