Noah Korevaar
Noah Korevaar Netflix 11 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Netflix test slimme knop die je snel films en series voorschotelt

Netflix is de afgelopen weken lekker aan het testen. Van een nieuwe random episode feature en automatisch downloaden tot de mogelijkheid om titels uit ‘Kijk verder’ te schrappen. Daar komt nu een derde grote nieuwe feature bovenop. Maak kennis met ‘Watch Now’.

Netflix: Watch Now

Dat is een nieuwe knop die bij sommige gebruikers in Netflix is verschenen. Dan hebben we het enkel over de tv-applicatie van de streamingdienst, bijvoorbeeld op je slimme televisie. In de menubalk, onder hun profiel, troffen zij de afgelopen dagen opeens een nieuwe knop aan.

De knop ‘Watch Now’ zorgt ervoor dat je direct met één druk op de knop kunt beginnen met streamen. Netflix beslist dan zelf op slimme wijze voor je wat je wilt gaan kijken, op basis van jouw kijkgedrag. De streamingdienst weet immers precies wat je normaal kijkt, en op welke momenten.

Netflix Watch Now Test
Bron: Netflix / Variety

Er even van uitgaande dat die slimmigheid echt goed werkt zou Netflix dus automatisch de volgende aflevering van je favoriete serie aan kunnen zetten, of een nieuwe film aanraden in je favoriete genre. Opvallend genoeg laat de applicatie ook zien op basis waarvan de titels in kwestie zijn uitgekozen.

Dan staat er bij dat de serie bijvoorbeeld lijkt op een serie die je eerder hebt gekeken, of dat de titel in kwestie tot je favoriete filmgenre behoort. Ben je niet tevreden met wat Netflix je automatisch voorschotelt? Dan kun je direct doorklikken middels ‘Play Something Else’. Dan probeert de streamingdienst het gewoon nog een keer.

Experimenteel?

Voorlopig blijft het nog bij een test, en alleen in de tv-applicatie van Netflix. Waar het bij de andere tests van afgelopen weken vrijwel zeker is dat ze uiteindelijk hun weg zullen vinden naar iedereen, komt deze nieuwe feature iets experimenteler over. Het blijft dus even een kwestie van afwachten of jij de nieuwe knop ook binnenkort zult zien verschijnen. Middels de onderstaande video krijg je in ieder geval alvast een voorproefje:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Variety

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Netflix test slimme knop die je snel films en series voorschotelt
Sluiten