Netflix komt met nieuwe feature die nare verrassingen moet voorkomen

Netflix staat tot de nok toe vol met geweldige titels, en dat worden er alsmaar meer. Helaas staat daartegenover dat er ook regelmatig films en series verdwijnen. Vaak kom je daar pas achter als het al te laat is. Zo kun je opeens een serie niet meer verder kijken of is die ene film die op je watchlist plotseling verdwenen. Gelukkig lijkt Netflix daar wat aan te gaan doen.

De Amerikaans website Comicbook meldt namelijk dat de streamingdienst je op de hoogte gaat brengen van wanneer een titel gaat verdwijnen. Dit gebeurt op het moment dat je een film of serie gaat kijken. Mocht deze titel binnenkort gaan verdwijnen, dan wordt dat linksboven in het scherm aangegeven. In deze disclaimer staat tot wanneer deze film of serie beschikbaar is op Netflix. Zo kun je dus nog snel een flinke bingesessie inplannen om alle afleveringen te zien.

Netflix gaat je waarschuwen

Deze functie lijkt ook hier uitgerold te gaan worden. Mensen die in Netflix aangevinkt hebben dat ze nieuwe functies willen testen, melden dat ook zij deze melding al voorbij hebben zien komen. Dit is een stuk beter dan de huidige werkwijze van Netflix. Straks kom je dus niet meer voor onaangename verrassingen te staan. Toch zouden we graag zien dat deze functie verder wordt ontwikkeld. Nu krijg je de melding namelijk alleen als je de serie daadwerkelijk gaat kijken.

Een waardevolle toevoeging zou een aparte sectie op Netflix zijn. Een overzicht met daarin alle films en series die op korte termijn gaan verdwijnen. Ook zou het prettig zijn om een melding te krijgen wanneer een serie of film die op je kijklijst staat, dreigt te gaan verdwijnen. Dan sta je pas echt nooit meer voor de onaangename verrassing dat je opeens niet meer verder kunt kijken.

Top 10 gaat op de schop

Dit is niet de enige vernieuwing waar ze de afgelopen periode bij Netflix aan gewerkt hebben. Ook de Top 10 gaat een nieuw jasje krijgen. Dit lijstje met best bekeken films werd begin dit jaar geïntroduceerd en krijgt binnenkort een flinke upgrade. Benieuwd wat er gaat veranderen, klik dan hier.

Reageer op artikel:
Netflix komt met nieuwe feature die nare verrassingen moet voorkomen
Sluiten