Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 14 okt 2019

Netflix komt met vervolg op recordbrekende film met Jennifer Aniston

31 miljoen keer bekeken in 72 uur. Dat zijn cijfers die Netflix maar wat graag met ons deelt. De streamingdienst kijkt met veel plezier terug op het weekend waarin Murder Mystery verscheen. De Original van Adam Sandler, met ook Jennifer Aniston in de hoofdrol, kreeg misschien niet de beste reviews, maar werd dus wel massaal bekeken. Dat succes wil Netflix graag herhalen en geeft daarom groen licht voor een tweede deel.

Op dit moment schijnt Netflix druk in onderhandeling te zijn om de personele bezetting rond te krijgen. Zo is de streamingdienst volgens The Hollywood Reporter in gesprek met scriptschrijver James Vanderbilt, die ook verantwoordelijk is voor het verhaal van de eerste film. Zijn terugkeer lijkt een formaliteit en dat geldt ook voor Adam Sandler. De acteur heeft een flink contract met Netflix en het lijkt erop dat Murder Mystery 2 daar onderdeel van gaat zijn.

Jennifer Aniston in Murder Mystery 2

Over de terugkeer van Jennifer Aniston is nog niets bekend. De actrice, die onlangs hard uithaalde naar alle Marvel films, speelde de hoofdrol naast Adam Sandler. Het duo vertolkte in de eerste Murder Mystery een echtpaar dat tijdens hun vakantie onterecht werd verdacht van moord. Zo verandert hun huwelijksreis in een knotsgekke en hilarische klopjacht door Europa.

Murder Mystery | Trailer | Netflix

When an NYC cop (Adam Sandler) finally takes his wife (Jennifer Aniston) on a long promised European trip, a chance meeting on the flight gets them invited to an intimate family gathering on the Super Yacht of elderly billionaire Malcolm Quince. When Quince is murdered, they become the prime suspects in a modern day whodunit.

Kwaliteit en simpel vermaak op Netflix

Zoals wel vaker bij de films van Adam Sandler is ook Murder Mystery alles behalve een Oscar-kandidaat. Daar heeft Netflix andere films zoals het met lof overladen The Irishman voor. Deze romcom is puur popcorn vermaak. Simpel, maar effectief. De cijfers bewijzen dat er veel mensen zijn die hier op zitten te wachten. Of Murder Mystery 2 dat succes kan herhalen, moeten we gaan zien. Wanneer? Dat is nog niet bekend, maar gezien het feit dat er nog onderhandeld wordt met de schrijver, kan het nog wel even gaan duren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Hollywood Reporter

Reageer op artikel:
Netflix komt met vervolg op recordbrekende film met Jennifer Aniston
Sluiten