Deze Netflix series hebben de Manners redactieleden in 2017 verslonden!

Het nieuwe jaar staat te popelen om z’n intrede te doen en dat kan maar één ding betekenen: eindejaarslijstjes! Oké, goed: én een overdaad aan oliebollen, opgeblazen verkeersborden en heftige afterparty’s met veel drugs – maar dat laten we voor nu even terzijde. 

Hieronder vind je de series die wij hebben verslonden, opgedeeld in een ‘Top 5’ die alle redactieleden hebben aangeleverd. Staat jouw favoriet er niet bij? Laat het ons vooral weten in de Facebook-comments, want van een nieuwe en kwalitatieve serie worden we allemaal blij.

Leroy

The Sinner

Op de valreep van dit jaar verscheen The Sinner op Netflix. IJzersterk verhaal, bloederig, smerig, vol cliffhangers en bovenal: een fantastische hoofdrol van Jessica Biel. Naar haar huilende gezicht kan ik uren kijken (smerige opmerking in 3…2…1…).

Sherlock – seizoen 4

The Sinner was de grote verrassing van dit jaar, maar Sherlock behoort wat mij betreft nog altijd tot één van de betere series die ooit op mijn netvlies is verschenen. Elke aflevering is dermate ingenieus bedacht, dat ik na afloop nog een paar minuten in gedachten blijf verzonken. De typische Britse sfeer en de perfecte cast (Benedict Cumberbatch, Martin Freeman) maken het plaatje af.

Peaky Blinders – seizoen 4

Het vierde seizoen verscheen twee dagen na de uitzending van de laatste aflevering (BBC) al op Netflix, wat op zich al een klein wonder is. Peaky Blinders heeft geen motivatie nodig, want liefhebbers weten het al: werkelijk elke seconde van de hitserie is om van te smullen. Check trouwens deze toffe Peaky Blinders-tas.

Narcos – Seizoen 3

Je gaat ‘m in dit artikel nog twee keer tegenkomen, en terecht! Niemand had verwacht dat Narcos zonder Pablo Escobar nog de moeite waard zou zijn. Iedereen had het mis. Narcos 3 overtreft de vorige twee seizoenen met gemak.

The Punisher

Marvel en Netflix zijn beste vrienden, wat gunstig is voor iedereen met een abonnement op de streamingdienst. The Punisher is de meest recente vrucht van het productiehuis en voldoet weer aan alle eisen: Amerikaans, heldhaftig, eervol, veel actie en een perfecte gevonden hoofdrolspeler in de vorm van de eeuwige bad guy Jon Bernthal.

Thomas

1. House of Cards – seizoen 5

Wat Kevin Spacey heeft gedaan valt niet goed te praten, maar het blijft natuurlijk een briljant acteur. De manier waarop hij Francis Underwood neerzet is werkelijk fenomenaal. Het vijfde seizoen was in mijn ogen weer ijzersterk. Helaas gaan we nooit meer een passend vervolg krijgen. Begrijpelijk, maar oh zo zonde.

2. Narcos – seizoen 3

Narcos zonder Pablo Escobar, kan dat wat worden? Het antwoord op die vraag is een volmondig: “ja”. Om eerlijk te zijn vond ik dit het beste seizoen tot nu toe. Het Cali kartel is een complexere organisatie die beter in elkaar zit. Dit seizoen inspireerde mij om een long read  te schrijven over het verhaal achter deze befaamde drugshandelaren en gezien het aantal lezers van dat artikel zijn jullie net zo enthousiast als ik.

3. Fargo – seizoen 3

Seizoen 1 vond ik briljant, seizoen 2 was iets minder en seizoen 3 was weer genieten. De stijl van de serie is uniek en het laatste seizoen zat weer vol moet bijzondere karakters. Van de dubbele rol van Ewan McGregor tot bad guy Varga. Fargo laat zien hoe je in tien uur tijd meerdere unieke verhaallijnen kunt creëren, die vervolgens op een ongekende manier samenkomen.

4. Designated Survivor – seizoen 2

House of Cards, maar dan minder heftig en wat meer feel good. Zeker niet hoogstaand, maar toch een serie die ik met plezier heb gekeken. Het kijkt lekker weg en het is geen ramp als je een keer even niet goed oplet. Met afstand de favoriete serie om met mijn vriendin te kijken.

5. Santa Clarita Diet

Deze serie kwam begin van het jaar uit en waarschijnlijk heb je hem helemaal gemist. Hij gaat over Drew Barrymore die in een zombie veranderd (gelukkig zonder uiterlijke veranderingen) en mensenvlees moet gaan eten om te “overleven.” Klinkt heel raar, maar het is verrassend genoeg hilarisch. Een serie die mij verraste en hardop liet lachen.

Rajno

1. Stranger Things – seizoen 2

Ik zat weer op het puntje van mijn stoel en bouwde lekker door op het vorige seizoen, zonder in herhaling te vallen. De nieuwe karakters waren minstens net zo goed als de reeds bestaande. Een topper!

2. Rick and Morty – seizoen 3

De onzinnige verhaallijnen die net als South Park wel lekker actueel zijn, vind ik prachtig. Het is een lekkere wegkijk-serie die mooi is geanimeerd. Nodeloos grof, maar wel heel grappig.

3. Lovesick – seizoen 2

Origineel verhaal en voorzien van heerlijke, gortdroge Britse humor. De cast is sterk en toch zijn de hoofdrolspelers niet alom bekend, wat het juist interessant maakt. Het is een mooie mix van flashbacks en tegenwoordige tijd, zonder dat het verwarrend aanvoelt.

4. American Vandal

Prachtige parodie op die reallife murderer documentaires. Je voelt vanaf het begin al dat er veel te zwaar wordt getild aan het plot. Het is nauwelijks schadelijke vandalisme, maar toch is het heel geloofwaardig en voor een parodie ook nog eens spannend. Zelfs aan het einde van het seizoen weet je nog steeds niet wie er schuldig is, en niet omdat de serie dat niet goed uitlegt.

5. Gypsy

Prachtig verhaal met twee prachtige vrouwen in de hoofdrol. Naomi Watts is erg overtuigend als Jean/Dianne en heeft een geweldige chemie met tegenspeler Sophie Cookson a.k.a. Sydney. De dames zijn de steunbalken van de serie, maar de wereld erom heen is ook echt de moeite waard.

Alrik (Outdoor Manners)

1. Fargo III

Wederom een geniaal seizoen vol plot-twisten, originele karakters en geniale conversaties.

2. Ozark

Verrassend goede serie over een briltjant witwasser die als nette man in het criminele circuit van de regen in de drup belandt. Zeer goed spelende Jason Bateman.

3. Narcos III

Het eerste seizoen zonder Pablo Escobar, dus je zou denken dat de angel eruit is. Maar het tegendeel is waar. Dit was het beste seizoen tot nu toe.

4. El Chapo

Misschien nog wel beter dan Narcos. Echter en ruwer.

5. The Defenders

Ik heb een zwak voor de huidige Marvel-series op Netflix, hoe slecht Iron Fist ook was. In The Defenders komen alle helden samen. Genieten als een klein jochie met chips en cola. Het Avengers-gevoel, maar dan in een serie.

Reageer op artikel:
Deze Netflix series hebben de Manners redactieleden in 2017 verslonden!
Sluiten