Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 7 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Netflix gaat vanaf september de prijzen in Europa verhogen

Meer betalen voor je Nederlandse Netflix abonnement: Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu lijkt het dan toch echt te gaan gebeuren. Eerder dit jaar gingen de prijzen in Amerika al omhoog en nu is ook Europa aan de beurt. Het eerste land dat meer moet gaan betalen is Frankrijk. vanaf 3 september gaan daar de prijzen omhoog. Frankrijk is daarmee het eerste euro land waar de prijzen omhoog gaan, maar zeker niet de laatste.

Franse Netflix kijkers kregen in de afgelopen dagen een mail van Netflix met daarin een vervelende mededeling. Namelijk dat er vanaf 3 september meer geld van hun rekening afgeschreven gaat worden. De prijzen stijgen gelukkig wel minder hard dan in Amerika. Daar verhoogde Netflix de prijzen begin dit jaar met 13% tot 18%.

Netflix prijsverhoging Nederland Europa

Netflix verhoogt de prijzen in Europa

In Frankrijk wordt bijvoorbeeld het goedkoopste abonnement niet duurder. Deze blijft gewoon 7,99 euro. In tegenstelling tot Amerika, want daar ging het basisabonnement van 8 naar 9 dollar. Het standaard abonnement waarmee je op twee schermen in 1080p kunt kijken, wordt in Frankrijk wel duurder. Deze gaat van 10,99 euro naar 11,99 euro. Dat is een kleinere stijging dan we in Amerika zagen. Daar steeg de prijs namelijk met twee dollar naar dertien dollar.

Voor het premium abonnement hanteert Netflix in Europa wel dezelfde prijsstijging als in Amerika. In de VS betaal je sinds dit jaar 16 dollar in plaats van 14 dollar. Netflix verhoogt de prijs voor Frankrijk van 13,99 euro naar 15,99 euro. Met dit abonnement kun je tegelijkertijd op vier schermen kijken en, indien beschikbaar, ook nog eens in 4K.

Gaan ook de prijzen in Nederland omhoog?

Dat Netflix ook in Nederland de prijzen gaat verhogen, lijkt een kwestie van tijd. Zeker nu het eerste Europese land al aan de beurt is. Hoeveel wij straks moeten gaan betalen, is nog niet bekend, maar het is aannemelijk dat we de Franse lijn gaan volgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

iGen

Reageer op artikel:
Netflix gaat vanaf september de prijzen in Europa verhogen
Sluiten