Netflix verbergt 84 films en series, maar met deze simpele truc kun je ze toch zien

Op Netflix staan op dit moment 3.484 series en films. Meer dan genoeg om je vele jaren zoet te houden. Dat zo’n zes procent achter slot en grendel staat, is dus niet per se een probleem. Maar wie weet zit je volgende binge verslaving daar nu net tussen. Je betaalt ervoor, dus dan wil je het ook gewoon kunnen zien. Gelukkig kan dat heel eenvoudig en op alle apparaten.

Waarom zou Netflix dit doen? Wij zijn toch vrienden? Ja, en dat is precies waarom Netflix een klein deel van de content afgeschermd. Deze is namelijk niet voorzien van Nederlandse ondertiteling of nasynchronisatie. Netflix wil je de best mogelijk gebruikservaring bieden. Volgens de streamingdienst horen daar ook passende taalopties bij en daar valt wat voor te zeggen.

Netflix verstopt titels

Dat betekent dat 6,3% niet te zien is als je de systeemtaal op Nederlands hebt staat. Dat zijn in totaal 78 series en zes films. Gelukkig is het ontgrendelen van deze 84 titels een fluitje van een cent. Het enige wat je hoeft te doen, is in je profiel instellingen de taal aanpassen. Nederlands uit, Engels aan en je bent klaar om te gaan. Een handig trucje die zelfs wordt aanbevolen door Netflix zelf.

De hele dag series bingen #evenbijtanken

Deze week verscheen namelijk Avatar: The Last Airbender op Netflix. Helaas krijg je standaard alleen toegang tot het eerste seizoen. Seizoen twee en drie zijn niet beschikbaar met Nederlandse nasynchronisatie en daarom standaard verborgen voor onze Hollandse ogen. Zet je de taalinstellingen op Engels? Dan krijg je wel gewoon toegang tot seizoen twee en drie. In het Engels welteverstaan.

Netflix NL on Twitter

Avatar: The Last Airbender staat EINDELIJK op Netflix! Voorlopig alleen seizoen 1… ˙uǝız uǝuǝozıǝs ǝp ǝıɹp ǝllɐ ǝɾ unʞ ʇǝz slǝɓuǝ do lɐɐʇ ǝɾ ,ʇunoɔɔɐ, ɾıq ǝɾ slɐ ‘ʇsssd ɹɐɐɯ˙˙˙

Geen beperkingen

Je kunt daarom het beste je instellingen op Engels zetten, want dat zie je alles. Daarnaast hoef je ‘em niet terug te zetten op Nederlands. Je kunt namelijk ook nog gewoon Nederlandse ondertiteling instellen voor de films en serie waarbij deze optie beschikbaar is.

Streamwijzer

Reageer op artikel:
Netflix verbergt 84 films en series, maar met deze simpele truc kun je ze toch zien
Sluiten