Redactie
Redactie Films & Series 10 dec 2018

Netflix update week 50: deze toffe films en series kun je nu bekijken

Mowgli: Legend of the Jungle (2018), film (Netflix Original)

Je leest het goed: Mowgli, het hoofdkarakter uit Jungle Book, verschijnt opnieuw op de bühne. En wel dankzij Netflix, die de productie van Warner Bros overnam. Laats genoemde wilde de film niet uitbrengen, omdat Disney tegelijkertijd hetzelfde verhaal besloot te verfilmen (The Jungle Book uit 2016).

Nu is de fraai geanimeerde film er toch gekomen, omdat Netflix een duit in het zakje deed. Het is de zoveelste keer dat Netflix een project ‘redt’ van het noodlot. En het is ook de zoveelste keer dat het originele boek verfilmd wordt, er zijn immers tientallen varianten, in alle soorten en maten, op het boek verschenen.

Het verhaal is dan ook min of meer hetzelfde, alleen is de sfeer grauwer en harder. De dieren zijn gemener en Mowgli heeft het minder makkelijk dan in het origineel. Opvallend is ook de sterrencast: de gezichten van Christian Bale, Cate Blanchett en Benedict Cumberbatch zijn verwerkt in de dieren. Best tof!

Mowgli | Officiële trailer [HD] | Netflix

De beroemde acteur en regisseur Andy Serkis levert een nieuwe versie van Rudyard Kiplings geliefde meesterwerk, waarin een jongen die gevangen zit tussen twee werelden zijn lot aanvaardt en een legende wordt. Mowgli heeft zich zowel in de wilde jungle als in de beschaafde wereld van de mensen nooit echt thuisgevoeld.

Reageer op artikel:
Netflix update week 50: deze toffe films en series kun je nu bekijken
Sluiten