Redactie
Redactie Netflix 28 jan 2019

Netflix update week 5: deze toffe films en series kun je nu bekijken

Er zijn ruwweg twee zaken die we ons in de loop van de dag afvragen: wat gaan we eten en welke serie of film gaan we vanavond op Netflix kijken? Gezien het aanbod van de streaminggigant constant wordt aangepast, brengen wij je in deze rubriek wekelijks op de hoogte.

Netflix heeft weer voldoende content op haar platform gegooid, waardoor de keuze wat je moet gaan kijken best lastig is. Maar wij denken dat je onderstaande zonder enige twijfel kunt waarderen. Staat er niks voor je tussen? In ons Netflix dossier vind je een groot aanbod van films en series die sowieso de moeite waard zijn. Of schrijf je in op onze nieuwsbrief, zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste Netflix-nieuws.

Suits / 2e helft seizoen 6

Wat moeten we nog kwijt over Suits? We zijn al tientallen keren in de pen geklommen om allerhande informatie over de hitserie met jullie te delen. Zo schreven we in dit artikel hoe je kunt leren onderhandelen als Harvey Specter, namen we hier zijn kledingstijl onder de loep en kregen we een kijkje in zijn platencollectie. Ook kopten we dat er een kans bestaat op een korte terugkeer van Megan Markle, zetten we de knapste vrouwen uit Suits in een aantrekkelijk overzicht en evalueerden we de evolutie van Mike’s kledingstijl.

Maar goed, deel twee van seizoen zes staat nu dus op Netflix Рmaanden nadat het eerste deel abrupt en zonder aankondiging (én op een verwarrend punt in het verhaal) werd stopgezet. Inmiddels hebben fans overzees al via USA Network kunnen genieten van seizoen zeven én acht, maar wij moeten het vooralsnog doen met zes magere vervolgafleveringen. Overigens hebben de producenten van Suits vorige week aangekondigd dat de serie na het negende seizoen, dat nu in de maak is, stopt. Klaar. Einde. Een zakdoek om je tranen mee te drogen: seizoen zeven kunnen we op relatief korte termijn in het Nederlandse aanbod van Netflix verwachten. Vanaf 12 juli is het feest, hoewel ook dat seizoen vermoedelijk weer in twee delen wordt gehakt. Irritante figuren daar bij Netflix.

Club de Cuervos / Netflix Original / seizoen 4

Inmiddels zijn er verschillende Spaanstalige Netflix Originals, maar deze komedieserie was de eerste. Club de Cuervos draait om een voetbalclub die na het overlijden van de eigenaar in de handen komt van Isabel Iglesias en Salvador Iglesias Jr. De broer en zus hebben nogal een andere mening als het gaat om hoe je voetbalteam moet aansturen. Het resultaat is een vermakelijk serie die verrassend lekker wegkijkt. Het vierde seizoen is inmiddels opgeleverd. Niet overtuigd? Liefhebbers geven de serie een 8.1, niet slecht dunkt ons.

Club de Cuervos: Season 4 | Official Trailer [HD] | Netflix

The Iglesias and the Crows have more enemies than ever and their reputation is at risk. The have now to face the final battle to save the team and their family.

Examen de Conciencia (2019) / Netflix Original / documentaire

Netflix pompt jaarlijks miljoenen in Europese producties. Zo hebben we het Duitse Dark en Dogs of Berlin voorbij zien komen, evenals een aantal Nederlandse producties. Het zijn tot nu toe nochtans vooral Spaanse series die hoge ogen gooien. Deze documentaire is namelijk de tweede Spaanse productie in dit overzicht uit de koker van Netflix. In Examen de Conciencia wordt kindermisbruik binnen de Spaanse katholieke kerk onderzocht. Een taboe-onderwerp van jewelste, dat door slachtoffers, geestelijken en journalisten aan het licht wordt gebracht.

Examen de conciencia | Avance oficial | Netflix

Sobre Examen de conciencia Examen de conciencia pretende abrir una reflexi√≥n sobre el alcance de los abusos en la Iglesia espa√Īola, una realidad que ha permanecido escondida durante mucho tiempo bajo un manto de silencio.

Polar (2019) / Netflix Original / Film

Netflix heeft een berg aan data, waarmee de streamingdienst precies in kan schatten wat voor content zijn gebruikers willen zien. John Wick zal ongetwijfeld hoog op die lijstjes hebben geprijkt, want Polar doet erg sterk aan die actiefilms denken. Dit keer verruilen we Keanue Reeves voor de altijd voortreffelijke Mads Mikkelsen.

In deze op een grafische novelle gebaseerde film speelt hij Duncan Vizla. Dat is een gepensioneerde huurmoordenaar die wereldwijd de beste in het vak was. Zijn opdrachtgevers zien de gepensioneerde moordmachine echter als een gevaar, en besluiten om een nieuwe generatie gretige huurmoordenaars op hem af te sturen. Wat volgt is heerlijke cartooneske popcorn-actie. Slick in beeld gebrachte vechtscènes volgen elkaar in rap tempo op. Geen oscarmateriaal (zoals veel Netflix Original-films wordt ook Polar matig ontvangen), maar wel heerlijke wegkijk-actie.

Polar | Official Trailer [HD] | Netflix

The world’s top assassin, Duncan Vizla, aka The Black Kaiser (Mads Mikkelsen), is settling into retirement when his former employer marks him as a liability to the firm. Against his will, he finds himself back in the game going head to head with an army of younger, faster, ruthless killers who will stop at nothing to have him silenced.

Kingdom / Netflix Original / 1 seizoen

In een koninkrijk dat verslagen is door corruptie en hongersnood, verspreidt zich een mysterieuze plaag die ge√Įnfecteerden slachtoffers in monsters laat veranderen. De kroonprins, die geframed wordt voor verraad en wanhopig is om zijn volk te redden, gaat op reis om achterhalen welk duister zijn land treft. De Zuid-Koreaanse serie wordt zeer goed ontvangen, dus een must voor liefhebbers van dit genre en Aziatische cultuur.

Kingdom | Official Trailer [HD] | Netflix

In a kingdom defeated by corruption and famine, a mysterious plague spreads to turn the infected into monsters. The crown prince, framed for treason and desperate to save his people, sets out on a journey to unveil what evil lurks in the dark. Kingdom coming to Netflix worldwide January 25.

Conversations with a Killer: Ted Bundy Tapes / Netflix Original / Seizoen 6

Op 24 januari 1989 werd deze sadistische sociopaat gestraft voor zijn daden en kreeg hij de elektrische stoel. Hoe kan een mens tot zulke vreselijke dingen in staat zijn? Dat zullen we nooit begrijpen, maar we kunnen dankzij Netflix nu wel een een inzicht krijgen in de gestoorde geest van Ted Bundy. Zij hebben namelijk nog niet eerder vertoonde interviews, archiefbeelden en geluidsopnames vanuit de dodencel gebruikt om een portret te schetsen van de seriemoordenaar.

Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes | Official Trailer [HD] | Netflix

“I’m not an animal and I’m not crazy… I’m just a normal individual.” – Ted Bundy Get inside the twisted mind of America’s most notorious serial killer in his own words. Conversations with A Killer: The Ted Bundy Tapes only on Netflix January 24th, 2019.

Die Weissensee Saga / 3 seizoenen

Er bestaat een grote kans dat je nog nooit van deze Duitse serie hebt gehoord. Begrijpelijk: de tentakels van Hollywood en Netflix (als productiehuis) reiken diep in onze film- en seriecultuur. Toch is Die Weissensee Saga een absolute aanrader voor liefhebbers van een stevig potje na-oorlogsdrama (8.2 op IMDb). Na de val van de muur probeert Martin Kupfer met de hulp van een West-Duitse journalist zijn dochter terug te krijgen. Zijn broer Falk Kupfer is lid van een groep hard-core Stasi officieren die bereid zijn om van alles te doen om de communistische macht te behouden. Zijn vader, generaal Hans Kupfer, verzet zich tegen alles dat uit de hand kan lopen. Je leest het: sobere, Duitse hectiek alom!

The Weissensee Saga Season 3 Trailer (December 13)

Uploaded by MHz Choice on 2016-11-30.

Kijkvoer podcast over Netflix
Reageer op artikel:
Netflix update week 5: deze toffe films en series kun je nu bekijken
Sluiten