Netflix update week 29: deze toffe series en films kun je nu bekijken

Er zijn ruwweg twee zaken die we ons in de loop van de dag afvragen: wat gaan we eten en welke serie of film gaan we vanavond op Netflix kijken? Gezien het aanbod van de streaminggigant constant wordt aangepast, brengen wij je in deze rubriek wekelijks op de hoogte.

Het aanbod is dermate groot, dat we een selectie hebben gemaakt waarvan wij denken dat jij het wel kunt waarderen. Staat er niks voor je tussen? In ons Netflix dossier vind je een groot aanbod van films en series die sowieso de moeite waard zijn. Of schrijf je in op onze nieuwsbrief, zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste Netflix-nieuws.

Netflix nieuws

Sinds de laatste update heeft de app van Netflix een nieuwe functie gekregen, genaamd Smart Downloads. Dankzij deze slimme functie wordt het nog gemakkelijk om je favoriete series te bingen. Meer weten over Smart Downloads? Klik dan hier.

The Big Lebowski (1998), film, IMDb: 8.1

Als wij “The Dude” zeggen, dan hopen we dat jij meteen weet over welke film het gaat. The Big Lebowski is één van de de bekendste werken van The Coen Brothers en misschien wel de beste komedie ook. De film met glansrollen voor Jeff Bridges, John Goodman en Steve Buscemi is inmiddels twintig jaar oud, maar nog steeds het kijken meer dan waard. Een echte aanwinst voor Netflix.

The Warriors (1979), film, IMDb: 7.7

Hoe interessant is het nog om een film uit 1979 te kijken? Nou, in het geval van The Warriors heel interessant. Deze film over de bendes die eind jaren ‘70 New York in hun greep hielden is een echte klassieker. The Warriors won de nodige prijzen en werd vooral geprezen om de manier waarop de film verschillende subculturen liet zien. Het is dan ook niet zo vreemd dat hij een zestiende plek bezet op de lijst met vijftig beste cultfilms.

8 Mile (2002), film, IMDb: 7.1

Vorige week stond rapper Eminem voor een kolkende mensenmassa zijn kunsten te vertonen in het Goffertpark, maar dat was ooit wel anders. Marshall Mathers kende namelijk een nogal heftige jeugd die in 2002 als inspiratie gebruikt werd voor de film 8 Mile. Een geslaagde biografie die laat zien hoe de rapper zich heeft opgewerkt tot één van grootste artiesten ter wereld.

Suits (2011), seizoen 6, IMDb: 8.6

Het is je vast niet ontgaan, maar we zeggen het gewoon nog een keer: het zesde seizoen van Suits staat op Netflix. Wil je weten wat er in dit seizoen te gebeuren staat? Klik dan hier.

Archer (2009), seizoen 9, IMDb: 8.7

Kun je ontzettend genieten van donkere humor? Ga dan heel snel de animatieserie Archer checken. Deze tekenfilm voor volwassenen over een disfunctionele geheime agent met mommy issues is lekker grof en vooral hilarisch. Acht seizoen van Archer waren er al te vinden op Netflix en nu komt daar ook nummer negen bij.

Fury (2014), film, IMDb: 7.6

Het leven van een tankbemanning ten tijde van de Tweede Wereldoorlog is absoluut geen pretje. Fury, met Brad Pitt in de hoofdrol, maakt dit op spectaculaire wijze duidelijk. Bereid je dus maar voor op keiharde actie en intense tankslagen. Eén van de betere oorlogsfilms die in de laatste jaren is verschenen.

Smokin’ Aces (2006), film, IMDb: 6.7

Kleurrijke personages, over-the-top actie, en een cast om je vingers bij af te likken (Ben Affleck, Ryan Reynolds, Andy Garcia, Jeremy Piven, Ray Liotta en Alicia keys). Dat is Smokin’ Aces in een notendop. Smokin’ Aces draait om een FBI-agent die een goochelaar moet beschermen. Dat is nog niet zo gemakkelijk als het klinkt, want de illusionist is getuigen in een grote zaak. Lekker voor op een zondagmiddag.

Bloodsport (1988), film, IMDb: 6.8

Het verhaal achter deze “waargebeurde” film moet je echt een keer opzoeken, maar begin eens met hem te kijken. Bloodsport is namelijk een klassieke actiefilm met niemand minder dan ‘muscles from brussels,’ beter bekend als Jean-Claude van Damme. De film mag dan een klein beetje gedateerd zijn, maar Bloodsport blijft een legendarische film.

How It Ends (2018), film, IMDb: n.b.

Deze week krijgen we ook weer een een nieuwe Netflix Original film op ons bordje en daar verwachten we toch best wel wat van. Waarom? Dat lees je hier.

Snow White and the Huntsman (2012), film, IMDb: 6.1

Een klassiek sprookje, maar dan even anders. Zeker geen Oscarwaardig materiaal, maar nog best wel vermakelijk. In de hoofdrol zien we niet alleen Chris Hemsworth (Thor uit de Marvel-films), maar ook Charlize Theron als boze koningin. Altijd leuk om naar te kijken.

Vier American Pie films

De één is nog slechter dan de ander, maar ze blijven een onderdeel van onze jeugd. We hebben het natuurlijk over de American Pie film-serie. Er waren er al een aantal te vinden op Netflix, maar daar komen er nu dus nog vier bij, namelijk: The Book of Love, Band Camp, Beta House en The Naked Mile.

Reageer op artikel:
Netflix update week 29: deze toffe series en films kun je nu bekijken
Sluiten