Netflix update week 24: deze toffe series en films kun je nu bekijken

Er zijn ruwweg twee zaken die we ons in de loop van de dag afvragen: wat gaan we eten en welke serie of film gaan we vanavond op Netflix kijken? Gezien het aanbod van de streaminggigant constant wordt aangepast, brengen wij je in deze rubriek wekelijks op de hoogte.

Het aanbod is dermate groot, dat we een selectie hebben gemaakt waarvan wij denken dat jij het wel kunt waarderen. Staat er niks voor je tussen? In ons Netflix dossier vind je een groot aanbod van films en series die sowieso de moeite waard zijn. Of schrijf je in op onze nieuwsbrief, zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste Netflix-nieuws.

Deze week is het iets rustiger, na de gigantische aanwas van vorige week. Wel is er een nieuw seizoen van Orange is the New Black (seizoen 6), 3% (seizoen 3) en krijgt ook 13 Reasons Why een derde seizoen. Eddie Murphy gaat een film exclusief voor Netflix produceren. Ray Donovan wordt binnenkort verwijderd en Shadowhunters is na drie seizoen gecanceld.

Marcella (2018), seizoen 2, IMDb: 7.2

Marcella kreeg een stuk minder aandacht dan The Sinner (het verhaal van het tweede seizoen check je hier), maar de kwaliteit van Marcella doet er niet aan onder. Sterker nog: deze serie is iets meer underground en minder Hollywood-achtig. Voor de crime-puristen een groot pluspunt. Het eerste seizoen was een hoogtepunt voor ondergetekende en ook het tweede seizoen lijkt een topper te worden.

Ali’s Wedding (2018), film, IMDb: –

De titel belooft een bijzonder slechte film, maar de trailer weet toch enigszins te overtuigen. We geven deze Australische komedie dus het voordeel van de twijfel.

Sense8 (2015), serie + finalefilm, IMDb: 8.4

Sense8 is niet nieuw, maar wel zeer hoog gewaardeerd. Een 8.4 op IMDb krijg je immers niet zomaar. De breinen achter The Matrix en Babylon 5 vertellen met deze serie het verhaal van acht personen die elkaars leven beleven via telepathie. Klinkt goed, niet?

The Staircase (2004 – 2018), seizoen 1, IMDb: 8.2

Als je van true crime houdt, mag deze serie niet ontbreken in je kijklijst. In deze serie volg je het proces rond de Amerikaanse schrijver Michael Peterson, die wordt verdacht van de moord op zijn tweede vrouw. Of was het toch een ongeluk? Van de makers van Making a Murderer, die opnieuw de onvolkomenheden van justitie in beeld brengen

Inside the World’s Toughest Prisons (2016), seizoen 1, IMDb: 6.5

Geen docu die uitblinkt in kwaliteit, maar het onderwerp is dermate boeiend dat het alsnog het kijken waard is.

Inside-toughest-prisons Netflix

Reageer op artikel:
Netflix update week 24: deze toffe series en films kun je nu bekijken
Sluiten