Netflix lanceert een briljante update voor echte serie-verslinders

Thomas Aalderink 11 jul 2018 Media

Netflix doet er alles aan om jouw ervaring zo tof mogelijk te maken. Ze produceren de beste series, weten precies wat bij je past en bouwen iedere dag aan een app die het bingen zo gemakkelijk mogelijk maakt. Onlangs heeft de streamingdienst een nieuwe update uitgebracht voor hun app en die gaat het kijken van je favoriete series niet alleen gemakkelijker maken, maar ook prettiger voor je portemonnee.

Netflix introduceert namelijk een nieuwe functie genaamd ‘Smart Downloads.’ Dit is een uitbreiding op de download functie die je al kent. Vroeger moest je zelf alle afleveringen van je favoriete serie downloaden, maar dat is nu verleden tijd. De app is zo slim dat hij weet wat je aan het kijken bent en gaat de volgende afleveringen van je nieuwe binge-verslaving automatisch downloaden.

Nog gemakkelijk Netflix kijken

Daar blijft het niet bij, want de update zorgt er ook nog eens voor dat je ruimte op je telefoon bespaard. Wanneer je een aflevering hebt afgekeken, wordt deze meteen verwijdert. Zodra je daarna weer verbinding maakt met een wifi netwerk download de app automatisch de volgende afleveringen. Hierdoor bespaar je zonder moeite te doen veel tijd en MB’s. Als je geen onbeperkt telefoonabonnement hebt is dat wel zo prettig.

Netflix update app Smart Download

Hoe je Smart Downloads kunt in- en uitschakelen zie je hierboven en lees je hier. Als je de functie hebt ingeschakeld en aangeeft welke serie je wilt downloaden, doet de Netflix app de rest. Hij downloadt automatisch de eerste drie afleveringen zodat je even vooruit kunt. Heb je de eerste aflevering gekeken, dan wordt deze verwijderd en start het downloaden van aflevering vier automatisch zodra je weer wifi verbinding hebt. Heel handig.

iPhone gebruikers moeten nog even wachten

Op dit moment is de update alleen nog maar beschikbaar voor de Android versie van de Netflix app. iPhone gebruikers moeten dus nog even geduld hebben, maar het is slechts een kwestie van tijd tot deze handige functie ook voor iOS gebruikers beschikbaar is. De verwachting is later dit jaar.

Reageer op artikel:
Netflix lanceert een briljante update voor echte serie-verslinders
Sluiten