Mark Hofman
Mark Hofman Netflix 5 nov 2018

Netflix update week 45: deze toffe films en serie kun je nu bekijken

#5 The Other Side of the Wind

The Other Side of the Wind is niet alleen een goede film, het is ook nog een heel bijzondere film. De film is namelijk 40 jaar voor de uiteindelijke release gemaakt door producent Orson Welles, die tijdens de productie overleed. Netflix besloot het project af te maken en de film alsnog te lanceren.

Een film die het verhaal vertelt over een negenenzestig jaar oude filmregisseur genaamd Jake Hannaford. De man probeert, met flinke wanhoop, zijn carrière te redden. Buiten het feit dat de poging weinig succes opleverde, had het ook bijzonder weinig zin. Op zijn zeventigste verjaardag raakt Jake betrokken bij een auto-ongeluk en komt om, het leven. Men probeert, na zijn overlijden, alsnog zijn film af te maken. Een verhaal die bijzonder dicht in de buurt komt bij het verhaal van Jake Hannaford.

The Other Side of the Wind | Official Trailer [HD] | Netflix

Surrounded by fans and skeptics, grizzled director J.J. “Jake” Hannaford (a revelatory John Huston) returns from years abroad in Europe to a changed Hollywood, where he attempts to make his comeback: a career summation that can only be the work of cinema’s most adventurous filmmaker, Orson Welles.

The Other Side of the Wind is sinds 2 november te zien

Reageer op artikel:
Netflix update week 45: deze toffe films en serie kun je nu bekijken
Sluiten