Noah Korevaar
Noah Korevaar Netflix 16 jan 2020

Topscore op RottenTomatoes: een van beste films van 2019 naar Netflix

Adam Sandler en Netflix werken al jaren samen. De comedian produceert comedies voor de streamingdienst, waar hij ook nog eens zelf de hoofdrol in speelt. Stuk voor stuk worden ze neergesabeld door critici, maar daar zullen Netflix en Sandler zelf zich niet zo druk om maken.

Uncut Gems: Adam Sandler verrast

Vorig jaar stond Murder Mystery immers bovenaan het lijstje met de best bekeken titels op de streamingdienst. Die streak aan succesfilms voor Netflix had Sandler gerust nog jaren door kunnen zetten, maar vorig jaar bewees de comedian opeens dat hij ook een serieuze rol neer kan zetten. En hoe!

In samenwerking met indie studio A24 en de Safdie broers leverde hij Uncut Gems af. Echt een complete draai van 180 graden ten opzichte van de projecten die hij onder zijn eigen Happy Madison Productions afleverde de afgelopen jaren.

Uncut Gems vertelt het verhaal van Howard Ratner, de eigenaar van een juwelierszaak in New York. De succesvolle juwelier kan de meest rijke en beroemde namen tot zijn klanten rekenen, maar door een gokverslaving raakt hij toch in de financiële problemen.

Topscore op Rotten Tomatoes

Hij probeert uit het diepe dal te klimmen door een duur object te veilen, met alle gevolgen van dien. Uncut Gems was de grote verrassing op filmfestivals vorig jaar, met als resultaat een Rotten Tomatoes score van 91 procent en een 8.0 op IMDb. Critici zijn het met elkaar eens dat Sandler de beste rol uit zijn carrière neerzet.

Ondanks al die lof was de film niet te vinden tussen de Oscar-nominaties, volgens experts ten onrechte. Gelukkig weerhoudt dat je er niet van om snel de film te checken, want Netflix en A24 hebben een zeldzame deal gesloten waardoor Uncut Gems al vanaf 31 januari op Netflix te streamen is!

Dat heeft de streamingdienst officieel bekendgemaakt op Twitter. Ook in Nederland kunnen we met de thriller aan de slag. Check hieronder de trailer:

Check in de tussentijd deze lijst aan topfilms die voorgaande jaren wel een Oscar wonnen en nu meteen op Netflix te streamen zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Topscore op RottenTomatoes: een van beste films van 2019 naar Netflix
Sluiten