Noah Korevaar
Noah Korevaar Netflix 5 nov 2019

Netflix laat kijkers Trump-grappen overslaan met speciale knop

Een van onze favoriete features van Netflix is dat je de intro van series kunt overslaan. De eerste paar afleveringen is het nog leuk om een intro helemaal af te kijken, maar de muziek of de visuals moeten wel heel legendarisch zijn om dat tientalen of zelfs honderden afleveringen vol te houden.

Netflix introduceert Trump-knop

Die knop krijgt vanaf 5 november nog een andere functie. Binnenkort kun je namelijk niet alleen het intro, maar ook de Trump-grappen van Seth Meyer skippen. Vanaf 5 november is zijn nieuwe stand-up special te streamen. De special, genaamd Lobby Baby, rekent genadeloos af met de Amerikaanse president.

Fans van Seth Meyer die op Trump hebben gestemd maar die toch van zijn grappen willen genieten, kunnen die segmentjes overslaan. Nu hoef je niet direct met een hooivork richting het hoofdkantoor van Netflix in Amsterdam te rennen om te protesteren, want ook hier gaat het slechts om een grap.

Grap

Meyer benadrukte tegenover CNN dat het vooral als een grap is bedoeld. Hij gelooft niet dat fans daadwerkelijk die stukken gaan overslaan. De comedian wilde vooral de technologie benutten die je elders niet zult vinden:

“Het drong tot me door dat, omdat het op Netflix was, er de mogelijkheid zou zijn om technologie te gebruiken die mensen in staat zou stellen het over te slaan,” vertelde Meyers aan CNN. “Het was een manier om in te spelen op de reactie die we al hadden verwacht:” Oh, laat me raden, hij gaat natuurlijk grappen maken over de president. ”

Meyers drijft dus vooral de spot met die mensen, in plaats van dat hij van plan is om fans van Trump te faciliteren. Ook Robbie Praw, de baas van stand-up programmering bij de streamingdienst, is fan van het plan: “Ik vond het geweldig dat hij op zo’n grappige en innovatieve manier kon profiteren van de Netflix-ervaring.”

Seth. Meyer Netflix
Seth Meyer (Bron: VALERIE MACON / AFP) VALERIE MACON / AFP

Pijnlijke timing?

Je moet de feature dus allesbehalve serieus nemen, maar de timing kan voor sommigen toch onhandig overkomen. Netflix is geen bioscoop, geen museum. Het bedrijf wil zo veel mogelijk abonnees binnen hengelen.

Die drijfveer gaat soms ten koste van de kijkervaring, een grens waarmee Netflix moet oppassen. Een recente test ging volgens vele grote namen uit Hollywood ruimschoots over die grens heen. De streamingdienst liet kijkers zelf bepalen hoe snel of langzaam een serie of film wordt afgespeeld. Hier lees je wat regisseurs daarvan vinden.

Een knop om grappen te skippen zou absoluut ook in dat rijtje passen. Dan laat de streamingdienst opnieuw niet de kijkervaring intact die de makers voor ogen hadden, met dit keer als grote verschil dat de maker er zelf om vroeg en dat het een grap is. Hopelijk blijft het ook daarbij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

CNN Business

Reageer op artikel:
Netflix laat kijkers Trump-grappen overslaan met speciale knop
Sluiten