Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 okt 2020
Leestijd: 4 minuten

5 Netflix-tips en tricks voor een betere kijkervaring

We zitten massaal elke avond op Netflix. Televisie aan, serie of filmpje aanklikken, en bingen maar. Hartstikke makkelijk, maar waarschijnlijk haal je niet alles uit de streamingdienst. Vijf tips en tricks op een rij.

Netflix doet er alles aan om jou de perfecte serie of film voor te schotelen, zodat je zo snel mogelijk begint met kijken. Alles om jou als abonnee tevreden te houden, zodat je de volgende maand ook weer netjes je abonnementsgeld aftikt. Daardoor mis je waarschijnlijk aantal toffe features, tricks en instellingen die handig zijn.

De tips en tricks komen van Mark van Want.nl. Scrol naar beneden voor de video.

Netflix-tips en tricks

We zetten er zes voor je op een rijtje. Stuk voor stuk instellingen en handige tips die hartstikke simpel zijn, maar waarvan de kans groot is dat je ze nog nooit hebt gezien. Zo til jij je Netflix-avondjes alsnog naar een hoger niveau!

Kijk je liever een video? Scrol dan even naar beneden, daar hebben we deze vijf tips en tricks ook in videovorm voor je klaar staan.

1. Profiteurs van je account trappen

Eerst is het even tijd voor een stukje administratie. Waarschijnlijk deel je een Netflix-account met anderen. Daarbij ben je al snel het overzicht kwijt wie er nou nog op zit, en wie niet. Zeker als meerdere mensen hetzelfde profiel gebruiken. Daarom is soms voor een frisse start kiezen de beste optie.

Ga daarvoor op een laptop of computer in je browser naar Netflix. Open de instellingen, klik op ‘account’ en kies voor ‘uitloggen op alle apparaten’. Bingo! Iedereen is nu uit je account getrapt. Nu is het nog zaak om je wachtwoord aan te passen, want anders kunnen ze met hetzelfde wachtwoord er natuurlijk zo weer in.

2. Netflix delen met de app Jam

Nu we het toch over accounts delen hebben: dat kan slimmer. Uit recent onderzoek blijkt dat Nederlanders massaal hun Netflix-account met anderen delen. Ook buiten hun eigen huishouden. Maar ja, je wachtwoorden rond laten slingeren is niet handig, net zoals continu aan je vrienden vragen of ze het geld willen overmaken.

Dat kan handiger. Dit jaar werd Jam gelanceerd, een gloednieuwe app waarmee je accounts kunt delen. Of het nou om Spotify of Disney+ gaat. Je kunt wachtwoorden versleuteld opslaan, veilig delen en ervoor zorgen dat iedereen netjes meebetaalt. In dit artikel leggen we je er meer over uit.

3. Geheime categorieën

Netflix heeft er een handje naar om je telkens weer dezelfde paar Originals aan te bevelen. Het voelt alsof telkens dezelfde films en series worden uitgelicht, terwijl er toch echt duizenden titels op de streamingdienst staan.

Gelukkig is ook daar een handig trucje voor. Door in de browser-versie van Netflix speciale categorie-codes achter de URL te zetten, krijg je opeens veel meer content te zien. Voeg de series en films die je wilt checken toe aan je kijklijst, en bingen maar op je televisie of telefoon!

Het gaat om tientallen codes voor de meest specifieke categorieën, van Aziatische romcoms tot psychologische thrillers. We hebben hier een overzicht voor je klaar staan, inclusief meer uitleg over hoe je de codes gebruikt. Veel kijkplezier.

4. Films en series verbergen

Het is irritant dat Netflix films en series blijft aanbevelen die je al lang hebt gezien. Ja, de streamingdienst heeft graag dat je de titel in kwestie gewoon nog een keer kijkt, maar jij denkt daar waarschijnlijk anders over.

Ook blijven series bovenaan staan waarmee je allang gestopt bent. Gelukkig kun je daar verandering in brengen. Ga op een laptop of PC in je browser naar Netflix. Ga binnen de instellingen naar ‘Account’ en kies voor ‘Profiel en Ouderlijk Toezicht’. Selecteer jouw profiel, open ‘Kijkactiviteit’ en kies voor ‘Weergave’.

Nu kun je alle films en series verwijderen waarvan Netflix weet dat je ze ooit hebt gezien. De streamingdienst kan ze dan alsnog aanbevelen, maar zal ze geen voorrang meer geven omdat je ze een keer hebt gezien of er aan bent begonnen. Ideaal.

5. De wondere wereld van extensies

Gebruik je Netflix op je laptop of computer? Dan kun je kennismaken met de wondere wereld van extensies. Extra features die je aan bijvoorbeeld Chrome kunt toevoegen, waardoor Netflix nog handiger wordt om te gebruiken.

Denk aan TV Chart, waarmee je IMDb-scores aan Netflix toevoegt. Of Super Netflix, dat ervoor zorgt dat je altijd de beste beeldkwaliteit krijgt. Of gebruik Netflix Extended, een extensie die ervoor zorgt dat je altijd intro’s en aftiteling kunt overslaan. Tijdens de pandemie samen met je vrienden, op afstand, een serie of film checken? Gebruik dan Netflix Party.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WANT

Reageer op artikel:
5 Netflix-tips en tricks voor een betere kijkervaring
Sluiten