Netflixt-trailer: Nederlandse acteur naast Charlize Theron in The Old Guard

Netflix heeft de trailer gedeeld van de nieuwe Original The Old Guard. Daarin strijdt de Nederlandse acteur Marwan Kenzari naast niemand minder dan Charlize Theron.

The Old Guard is een Netflix Original die is gebaseerd op de gelijknamige stripboeken van schrijver Greg Rucka en illustrator Leandro Fernandez. Geen comics over superhelden à la Marvel, maar met onsterfelijke soldaten. In de film de Nederlandse acteur Marwan Kenzari is daar eentje van, onder leiding van Charlize Theron.

Netflix-trailer: The Old Guard met Charlize Theron

In 2017 kocht Skydance Media de rechten van The Old Guard, maar een project kwam niet van de grond. Netflix kocht de rechten in maart 2019 over en ging aan de slag. Charlize Theron is co-producer en vertolkt de hoofdrol. De Mad Max-actrice is de leider van een groep onsterfelijke soldaten, die hun onsterfelijkheid geheim moeten houden. Marwan Kenzari is als Joe / Yusuf Al-Kaysani onderdeel van het elitegezelschap. De Nederlandse acteur komt dan ook pontificaal naar voren in de nieuwe trailer.

Naast de Nederlandse acteur is er nog een acteur die de Lage Landen vertegenwoordigt. De Belgische Matthias Schoenaerts speelt de soldaat Booker / Sebastian le Livre. Verder bestaat de cast uit onder anderen Veronica Ngo, Luca Marinelli, Chiwetel Ejiofor, KiKi Layne en Harry Melling. Charlize Theron speelt de leidster Andy / Andromache of Scythia, die ontdekt dat een vijand achter hun onsterfelijk is gekomen en de krachten van het gezelschap wil kopiëren. The Old Guard gaat op 10 juli in première op Netflix.

Nederlandse acteur Marwan Kenzari is lekker bezig

Charlize Theron is niet de eerste grote acteur met wie Marwan Kenzari samenwerkt. Ook Johhny Depp, Penélope Cruz, Michelle Pfeiffer, Tom Cruise en Russell Crowe staan op dat lijstje. In eigen land is de Nederlandse acteur vooral bekend van Loft (2010), Wolf (2013) en Hartenstraat (2014).

Maar inmiddels heeft hij met rollen als Malik ik The Mummy (2017), Pierre Michel in Murder on the Orient Express (2017) en Jafar in Aladdin (2019) ook voet aan de grond gezet in Hollywood. En vanaf 10 juli is hij dus met een grote rol te zien in The Old Guard op Netflix.

? Check ook: The Other Lamb: Michiel Huisman speelt sekteleider in horror-thriller

Reageer op artikel:
Netflixt-trailer: Nederlandse acteur naast Charlize Theron in The Old Guard
Sluiten