Netflix deelt trailer Michelle Obama-documentaire Becoming

Netflix is lekker bezig als het om documentaires gaat. Op dit moment geniet zo’n beetje de hele wereld van The Last Dance over Michael Jordan of Tiger King. Vanaf 6 mei komt daar Becoming bij, een nieuwe documentaire over Michelle Obama.

In 2018 gingen de voormalige president van de Verenigde Staten Barack Obama en de voormalige first lady Michelle Obama met hun productiebedrijf Higher Ground een partnership aan met Netflix. Dat leverde onder meer de Oscar-winnende documentaire American Factory op en het recent uitgebrachte Crip Camp. In tegenstelling tot die documentaires staat in Becoming een Obama centraal. Michelle, om precies te zijn.

Becoming, een documentaire over Michelle Obama

In Becoming krijg je een intieme kijk in het leven van Michelle Obama tijdens een moment van ingrijpende verandering. Niet alleen voor haar persoonlijk, maar ook voor het land, dat zij en haar man acht jaar lang vanuit het Witte Huis hebben gediend.

De Netflix-documentaire biedt een zeldzame en close-up van haar leven, waarbij je als kijker achter de schermen wordt meegenomen. Een tour van Michelle Obama langs 34 Amerikaanse steden staat centraal in de film. Ze gaat langs bij verschillende wijken, waarbij de kracht van gemeenschap wordt benadrukt om onze scheidslijnen te overbruggen. “Verbinding ontstaat als we open en eerlijk zijn en onze verhalen delen”, aldus de Obama’s.

President?

Of we na het kijken van Becoming in koor ‘Michelle Obama for president’ roepen, moet nog blijken. In het gelijknamige boek benadrukt ze nog met klem zich nergens verkiesbaar voor te stellen, maar dat sentiment is langzaam aan het veranderen. Hoe dan ook, voorlopig moeten we het doen met Donald Trump. Over hem staat overigens ook een interessante documentaireserie op Netflix. Check deze 5 redenen om Trump: an American Dream te kijken.

Check ook: Michael Jordan-docu The Last Dance scoort 100% op Rotten Tomatoes

Reageer op artikel:
Netflix deelt trailer Michelle Obama-documentaire Becoming
Sluiten