Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 aug 2022

Netflix onthult je volgende favoriete film met 1917-ster in de hoofdrol

Netflix heeft de eerste trailer gedropt voor I Came By, een duistere thriller met 1917-ster George McKay in de hoofdrol.

Het lijkt ondertussen een vast riedeltje te worden. Elke keer dat Netflix een nieuwe bombastische film aankondigt met een gigantisch budget en een sterrencast, krijgen we het equivalent van een goedkope pizza voorgeschoteld. Ja er zit veel kaas op, maar daar is ook alles mee gezegd.

The Gray Man

Dat lot was helaas ook The Gray Man beschoren. Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat de film zo goed als zeker in de top 10 van de best bekeken Netflix Original-films ooit terecht gaat komen.

Sure, het is een vermakelijke actiefilm voor een avondje bankhangen, maar daar houdt het dan ook mee op. Wat het antwoord van Netflix op James Bond had moeten worden, was een vrij generieke Bourne-kopie met veel explosies en set pieces. Veel locaties en bekende gezichten equals niet meteen een goede film.

Netflix presenteert I Came By

Voor het betere filmwerk op de streamingdienst kun je dan ook vaak beter terecht bij de kleinere projecten. Een van de interessantere in tijden is I Came By, een Netflix Original die eind deze maand op de streamingdienst uitkomt.

De film belooft een bloedstollende thriller te gaan worden. De regie is in handen van de Brits-Iraanse filmmaker Babak Anvari. Een vrij onbekende naam, die vooral kleinere horrorfilms op zijn naam heeft staan. Vooral met Under The Shadow maakte hij indruk, een horrorfilm uit 2016 die hem een BAFTA Award opleverde.

Oorlogsfilms-ster

De cast komt je waarschijnlijk wel bekend voor. De hoofdrol wordt namelijk gespeeld door George McKay, de Britse acteur die ook de hoofdrol vertolkte in oorlogsfilm 1917. Ja, de Oscars-kraker.

Tevens was hij vorig jaar te zien in een andere Netflix Original, de oorlogsfilm Munich – The Edge of War. Met een puike score van 86 procent op Rotten Tomatoes absoluut het checken waard terwijl je op I Came By wacht.

Duistere geheimen en Paddington

Maar goed, we raken afgeleid, terug naar de aankomende thriller. George McKay speelt een jonge graffitikunstenaar en activist genaamd Toby, die het met name gemunt heeft op de imposante huizen van de lokale elite. Wanneer hij op de duistere geheimen van een gerenommeerde rechter van het Hooggerechtshof stuit, wordt zijn leven voor goed op zijn kop gezet.

Het resulteert in een kat-en-muisspel, waarin ook de geliefden van Toby meegesleurd worden. De prominente rechter wordt gespeeld door niemand minder dan Hugh Bonneville, de knuffelbeer uit Downton Abbey en Padington, die zich van een compleet andere kant laat zien in I Came By.

Harry Potter-ster beschermt Hitlers overblijfselen in nieuwe oorlogsfilm

31 augustus op Netflix

De intense eerste trailer voor de Netflix Original laat namelijk zien dat zijn personage alles op alles gaat zetten om zijn duistere geheimen te verbergen.

Of I Came By écht indruk gaat maken, gaan we pas op 31 augustus ontdekken. Streamingdiensten staan vol met goedkope thrillers van horror-regisseurs, die helaas vaak matig uitpakken. Maar toch, maar toch: de eerste trailer van I Came By doet ons hopen dat McKay en Bonneville iets bijzonders neer gaan zetten.

📺 (Afbeelding; Netflix)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix onthult je volgende favoriete film met 1917-ster in de hoofdrol
Sluiten