Netflix test heftige vervanging voor geliefde Top 10-rij

Netflix is een Top 50 aan het testen als vervanger van de Top 10 van dit moment.

De Top 10 die sinds februari op de homepage van Netflix te vinden is, was een welkome verrassing.

Netflix Top 10

Verrassing ja, want bij de streamingdienst draait immers alles om algoritmes die jou precies voorschotelen wat bij je smaak past. Of wat in het voordeel van Netflix zelf is: Originals dus.

Juist daardoor was de vrij transparante Top 10-feature zo opvallend. Het bedrijf was voorheen nooit zo duidelijk over welke series of films populair waren. Laat staan specifiek in Nederland.

Top 50 wordt getest

Nu gaat Netflix daar potentieel een schep bovenop doen. De streamingdienst heeft namelijk bevestigd dat het een Top 50 aan het testen is, als vervanger van de Top 10. De nieuwe feature maakt het mogelijk om dus veel verder naar rechts te scrollen door de best bekeken films en/of series.

Juist de films en series die buiten de Top 10 vallen zijn interessant. De topseries ken je vaak wel, de hypes en hits van dat moment. Maar de Top 50 schetst een heel ander beeld. Bijvoorbeeld consistent scorende sitcoms die altijd in de middenmoot hangen. Plus: meer inspiratie om op te baseren wat je gaat kijken buiten wat algoritmes je aanbevelen om.

Netflix bevestigt test

Techjournalist Saqib Shah ontdekte de nieuwe feature en kreeg de bevestiging van Netflix:

“Netflix heeft mij bevestigd dat een Top 50-lijst wordt getest, een uitbreiding op de Top 10 die eerder dit jaar werd uitgerold. Overeenkomend met die feature is er een Top 50-rij voor alle inhoud op de startpagina en aparte lijsten voor films en tv-programma’s. ”

Makkelijker nieuwe series en films vinden

Shah benadrukt dat de uitbreiding ervoor zorgt dat het makkelijker wordt om nieuwe films en series te vinden: “De Top 10 is een goede bron daarvoor, maar uiteindelijk beperkt aangezien Netflix een enorme, groeiende bibliotheek heeft. Daarom zien sommige mensen nu een langere Top 50-rij.”

Het gaat dus nog om een test. Als Netflix uit de resultaten opmaakt dat een Top 50 too much voor gebruikers is, of als de nieuwe feature simpelweg slechter presteert dan de Top 10, dan zal het slechts bij een test blijven.

PS4

Een kwestie van afwachten dus! De Top 50 is tot nu toe vooral gespot in Engeland en Canada op de PS4-versie van de streamingdienst.

The Tab

Reageer op artikel:
Netflix test heftige vervanging voor geliefde Top 10-rij
Sluiten