Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 25 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Top 10: Netflix lanceert in Nederland toffe nieuwe feature voor films en series

Het startscherm van Netflix staat vol met films en series die de streamingdienst aanbeveelt op basis van jouw kijkgedrag. Althans, dat is de bedoeling. Uiteindelijk komt het erop neer dat Netflix Originals door je strot worden geduwd.

Een nieuwe feature maakt het gelukkig makkelijker om te zien wat écht populair is, in plaats van wat Netflix probeert te verkopen. Het bedrijf heeft middels een blogpost aangekondigd dat je vanaf nu een Top 10 op je homepage kunt vinden.

Netflix introduceert Top 10

Door bovenaan Netflix op Films of Series te klikken krijg je tussen alle rijen aan content door een top 10 te zien. Dat ziet er zo uit:

Netflix top 10
Bron: Netflix / Noah Korevaar
Netflix top 10
Bron: Netflix / Noah Korevaar

Elke dag wordt de top 10 bijgewerkt. Niet op basis van welke films en series de streamingdienst zelf wil promoten, maar op basis van wat gebruikers in Nederland het meest hebben gekeken. Afhankelijk van hoe goed het resulterende lijstje aansluit op jouw kijkgedrag zal de top 10 hoger of lager op de pagina verschijnen. Naast de top 10 balk zelf zullen titels die erin staan ook een speciale badge krijgen:

Netflix top 10
Bron: (Bron: Netflix)

Tests en derden

Wellicht moet je dus even scrollen voor je de nieuwe balk aantreft. Netflix begon vorig jaar te experimenteren met het aanbieden van een top 10 in Engeland en Mexico.

“Voor degenen die willen kijken wat anderen ook kijken, kan dit het kiezen van titels nog eenvoudiger maken,” schreef CEO Reed Hastings in april 2019 in een brief aan investeerders. Tegenover The Verge heeft de streamingdienst bevestigd dat zowel Originals als content van derden in de top 10 zal verschijnen. De verhouding hangt er logischerwijs compleet vanaf wat abonnees het meest kijken.

Meestal zul je alsnog vooral Originals in de top 10 aantreffen. Eind vorig jaar maakte het bedrijf een lijst met de meest bekeken films en series van 2019 bekend. Vrijwel elke titel in het lijstje was een Netflix Orginal. Zeker nu concurrenten op rap tempo eigen streamingdiensten onthullen zal de balans alleen maar verder verschuiven richting Originals.

In de tussentijd hebben we nog een lijstje voor je klaar staan met kersverse topfilms die de komende dagen naar Netflix komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Netflix Blog

Reageer op artikel:
Top 10: Netflix lanceert in Nederland toffe nieuwe feature voor films en series
Sluiten