Noah Korevaar
Noah Korevaar Netflix 5 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Netflix toont Criminal: ambitieuze en innovatieve misdaadserie met topcast

Netflix komt op 20 september met een ambitieus project, genaamd Criminal. Het gaat om een crime-serie die zich afspeelt in vier verschillende landen. Met een cast met onder andere Jessica Jones en Doctor Who ster David Tennant en Captain America’s Hayley Atwell zijn de verwachtingen hooggespannen.

Netflix toont Criminal

De Original bestaat uit twaalf afleveringen, die elk 45 minuten duren en zich compleet afspelen in een verhoorkamer van de politie. “Twaalf unieke misdaadverhalen, vier landen en één kans om de waarheid boven water te krijgen.”

Dat klinkt als een gimmick, maar de makers gaan zelfs verder. De serie is meertalig, waarbij per aflevering de taal wordt gesproken van het land in kwestie. Dan hebben we het over Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Klinkt tof, maar hoe ziet dat in de praktijk eruit? Netflix geeft nu eindelijk een antwoord op die vraag in de vorm van een eerste volledige trailer. De eerste beelden zien er veelbelovend uit, met een vibe die doet denken aan Mindhunter. Maar dan iets meer BBC-achtig, zoals je gewend bent van Bodyguard.

Criminal | Franchise Trailer | Netflix

12 unique crime stories, 4 countries, one chance to uncover the truth. Criminal arrives Sept 20th. Only on Netflix.

Lokale cast en crew

Elke aflevering is een kat-en-muisspel tussen de verdachte en de detective, waarbij de spanning in de kleine verhoorkamers voelbaar is. Het project achter Criminal is bedacht door George Kay, die je kunt kennen aan Killing Eve. Het toffe aan deze serie is echter dat elke aflevering met lokale acteurs en crew gemaakt worden. Zo krijg je per land het neusje van de zalm.

In de Britse versie spelen bijvoorbeeld David Tennant en Hayley Atwell, terwijl in de Duitse afleverig Christian Berkel en Nina Hoss belangrijke rollen spelen. Dan heb je dus talenten uit Doctor Who, Homeland, Der Untergang en Doctor Foster.

Klinkt allemaal veelbelovend, dus op 20 september kunnen we gaan ontdekken of Criminal een schot in de roos is geworden. Ondertussen slingeren we maar opnieuw het tweede seizoen van Mindhunter aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Netflix toont Criminal: ambitieuze en innovatieve misdaadserie met topcast
Sluiten