Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 14 aug 2020

Ongekende sterrencast schittert in de spannendste Netflix thriller van 2020

De nieuwe Batman, Spider-Man, The Winter soldier en Pennywise (de clown uit It) samen in een razend spannende en duistere gotische thriller geproduceerd door Jake Gyllenhaal. Als je daar net zo enthousiast van wordt als wij, hebben we goed nieuws voor je. Netflix heeft namelijk een sterrencast op de been gebracht voor misschien wel hun beste film van het jaar: The Devil All the Time.

Zoals je gisteren misschien wel gelezen hebt, is Netflix flink met geld aan het smijten om grote acteurs binnen te halen. We schreven namelijk over de tien best betaalde acteurs van 2020. Wat opviel was de rol van Netflix. Bijna de gehele top vijf had een groot deel van hun inkomsten te danken aan de streamingdienst. Netflix wordt steeds serieuzer en dat bewijzen ze opnieuw met The Devil All the Time.

Netflix haalt sterrencast binnen

Alleen de cast is al een goede reden om uit te kijken naar deze nieuwe Original. Op de loonlijst staan onder andere Tom Holland, Robert Pattinson, Bill Skarsgård en Sebastian Stan. Vier grote talenten die alles in zich hebben om absolute steracteurs te worden. Netflix brengt ze samen in misschien wel de meest duistere thriller die ze ooit gemaakt hebben.

Van Tom Holland ben je, vooral door zijn rol als Spider-Man, gewend dat hij humor met zich meebrengt. Nou, dat is in The Devil All the Time zeker niet het geval. In deze Netflix Original, die is gebaseerd op een roman Donald Ray Pollock, speelt hij Arvin Russel. Een jonge knul die woont in Knockemstiff. Een stad op het platteland van Ohio.

De meest duistere thriller van 2020

De jeugd van Arvin was niet makkelijk. Zijn vader vocht in de Tweede Wereldoorlog en daar is hij niet goed uitgekomen. Hij heeft dingen gezien en gedaan die iedere man zou breken. Wat dat is ga je zien in The Devil All the Time, want deze Netflix film speelt zich af in verschillende tijdsperiodes. Bill Skarsgård speelt bijvoorbeeld de vader van Arvin toen hij nog jong was.

Toch speelt het grootste gedeelte van de film zich af in de jaren ‘60. Hier volgen we Arvin die worstelt met het verleden van zijn vader, het verlies van zijn moeder en alle kwaadwillende die zijn stad bedreigen. Zo speelt Sebastian Stan de corrupte sheriff, staat Robert Pattinson achter het altaar als prediker zonder moreel besef en wordt Knockemstiff bedreigd door een seriemoordenaar die het op jonge meisjes gemunt heeft.

Leuk weetje: de rol van corrupte sheriff was bedoeld voor Chris Evans (Captain America). Door een te druk schema moest hij zich toch afmelden en werd zijn Marvel-maatje Sebastian Stan aangesteld.

The Devil All the Time op Netflix

De ellende stapelt zich maar op in deze duistere psychologische thriller geregisseerd en geschreven door Antonio Campos. Dit zou maar zo één van de beste Netflix-films van dit jaar kunnen worden. Alle ingrediënten zijn in ieder geval aanwezig en de trailer maakt zeker indruk. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten op het eindresultaat. The Devil All the Time staat vanaf 16 september op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ongekende sterrencast schittert in de spannendste Netflix thriller van 2020
Sluiten