Tip van redactie #26: onze favoriete Netflix series en films om te bingen

Thomas: Homeland (IMDb: 8.3)

72 afleveringen, 6 seizoenen
(4/5 sterren)

Het is alweer bijna acht jaar geleden dat het eerste seizoen van Homeland op de Amerikaanse televisie verscheen. Vervolgens ging in Nederland de publieke omroep met de rechten aan de haal en inmiddels staan alle seizoen, op de laatste na, op Netflix. Inmiddels is bekend dat er nog een achtste reeks aan afleveringen gaat komen en daarna is het klaar. Een verstandige keuze, want het lijkt erop dat de serie dan precies stopt voordat de klad erin komt.

Vaak zie je bij succesvolle series dat ze net even te lang doorgaan. Het beste voorbeeld daarvan is natuurlijk Lost. Die serie begon uitstekend, maar raakte na een paar seizoen het spoor volledig bijster. Homeland heeft dat gelukkig weten te voorkomen door de serie op een slimme manier op te rekken. De eerste drie seizoenen volgen elkaar logisch op en zijn eigenlijk een afgesloten verhaal.

Hierin draait het verhaal om Carrie Mathison. Zij is een CIA-agent die zich vooral bezighoudt met terrorisme. Wanneer een Amerikaanse marinier die acht jaar lang gevangen genomen is door Al Qaida terugkomt, gaan bij haar alle alarmbellen af. Zij denkt dat de Marinier gehersenspoelt is door de terroristische organisatie en kwade bedoelingen heeft. Het resultaat is drie seizoen vol spanning, cliffhangers en plot twists.

Iedere keer gebeurt er wel weer iets waardoor je blijft kijken. Dit maakt Homeland zeer vermakelijk, maar na drie seizoen kwam deze verhaallijn ten einde. Wat je dan vaak ziet is dat ze het gaan rekken, maar bij Homeland doen ze het anders. De volgende drie seizoen staan meer op zichzelf en volgen Carrie Mathison in verschillende fases van haar leven.

Dat pakt in mijn ogen uitstekend uit. Omdat je ieder seizoen te maken hebt met een nieuwe verhaallijn en omgeving voelde het toch weer fris. De terugkerende karakters zorgen voor herkenbaarheid en een verdiepende laag. Dat is voor mij de reden om te blijven kijken. Homeland doet niets revolutionairs, maar wat het doet, doet het gewoon uitstekend. Het is altijd een spannende race tegen de klok die je dwingt om toch nog een aflevering te gaan kijken.

Mocht je Homeland nog niet gezien hebben, dan kan ik je dat zeker aanraden. Zijn er betere series op Netflix? Ja. Zijn er spannend de series die vermakelijker zijn? Nee. Althans, niet veel. Als dat je ding is, gewoon kijken dus.

Homeland Season 1 (2011) | Official Trailer | Claire Danes & Damian Lewis SHOWTIME Series

Watch the official trailer for Season 1 of Homeland, a psychological thriller starring Claire Danes as a CIA officer who becomes convinced that the intelligence that led to the rescue of a U.S. soldier (Damian Lewis) who had been missing and presumed dead was a set-up and may be connected to an Al Qaeda plot to be carried out on American soil.

Reageer op artikel:
Tip van redactie #26: onze favoriete Netflix series en films om te bingen
Sluiten