Tip van redactie #26: onze favoriete Netflix series en films om te bingen

Kevin: You (IMDb: 8.1)

10 afleveringen, 1 seizoen
(3/5 sterren)

Het is een ware hype, de thrillerserie You. Is het de hype waard? Eh, niet echt. Het is begrijpelijk waarom het scoort, maar echt ijzersterk valt de serie niet te noemen. Vermakelijk, maar verwacht geen diepgang.

You vertelt het verhaal van een boekennerd die zijn zinnen heeft gezet op een vrouw die in zijn boekenwinkel komt. Hij gebruikt al zijn kennis van technologie om informatie over haar te winnen, waarna hij dit gebruikt om haar effectief te stalken en versieren. Dat klinkt fucked up en dat leidt ook tot bizarre situaties, maar op één of andere manier willen de schrijvers de hoofdpersoon ook iets charismatisch meegeven. Het is een beetje alsof ze zeggen: “ja, hij is niet in orde, maar hij is ook niet weer niet de meest verschrikkelijke psycho die je kunt bedenken.”

Hoewel hier natuurlijk een kern van waarheid in zit, weten de schrijvers deze positieve kant van hem niet volledig te verdienen. You voelt daarom een beetje aan als ‘Dexter, maar dan minder nobel’. Want aan het einde van de rit gaat het hier om een vreemde snuiter die een vrouw versiert op een mentaal verknipte manier. Maar toch willen de schrijvers en regisseurs maar al te graag de mooie romantische shots tonen waardoor de serie een flinke vleug romcom meekrijgt.

De productie en het acteerwerk is allemaal prima, de situaties zijn bizar en je gaat je afvragen hoe de hoofdpersoon zich overal uit gaat redden, maar het komt niet in de buurt van zijn neefje Dexter. Als je op zoek bent naar ietwat dommig vermaak met een fucked up twist, dan kun je You gerust een kans geven.

YOU | Official Trailer [HD] | Netflix

YOU, a Netflix Original Series, is the riveting and hypnotic story of Joe Goldberg (Penn Badgley), an obsessive yet brilliant New Yorker, who exploits today’s technology to win the heart of Beck (Elizabeth Lail) amid the growing suspicions of her best friend Peach (Shay Mitchell).

Reageer op artikel:
Tip van redactie #26: onze favoriete Netflix series en films om te bingen
Sluiten