Tip van redactie #26: onze favoriete Netflix series en films om te bingen

Noah: The Outsider (IMDb: 6.3)

Film
(4/5 sterren)

Netflix scoort wekelijks met razend populaire Originals, maar bijna uitsluitend op filmgebied. Naast uitzonderingen als Roma en Bird Box blijft het allemaal relatief matig. Geen uitschieters dus. Toch werd ik aangenaam verrast door The Outsider, een yakuza-film met Jared Leto. Ja, de zanger van 30 Seconds to Mars, die tevens de Joker speelde in het erbarmelijke Suicide Squad. Wat dat betreft doet hij het in deze Netflix Original een stuk beter. Leto speelt een deserteur genaamd Nick Lowell, die in het naoorlogse Japan wordt losgelaten in een uiteen getrokken stad waar yakuza-families de dienst uit maken. Links en rechts wordt met veel geweld het territorium van de meedogenloze families verdedigd of juist aangevallen. Nick kan er niet weg van wegrennen, want hij moet een schuld terugbetalen aan de yakuza-familie die zijn vrijheid heeft uitgekocht.

Dat klinkt als het recept voor een snelle actiefilm, maar dat is The Outsider juist niet. Juist daarom snap ik dat veel kijkers teleurgesteld waren na het kijken van deze film. The Outsider is juist een vrij sobere drama, met hier en daar een geweldsuitspatting. De wereld van het naoorlogse Japan wordt echter zo boeiend en sterk neergezet dat de film voorbij vloog. Er had absoluut meer ingezeten als de rode draad net iets strakker zou worden aangehaald, maar desalniettemin kan ik The Outsider aanraden aan iedereen die ook maar lichtelijk in yakuza of Japan geïnteresseerd is. En fans van 30 Seconds to Mars natuurlijk…

The Outsider | Official Trailer [HD] | Netflix

An American soldier imprisoned in postwar Japan enters the dark world of the yakuza, adopting their way of life in repayment for his freedom. Watch The Outsider: https://www.netflix.com/kn/title/80152434 SUBSCRIBE: http://bit.ly/29qBUt7 About Netflix: Netflix is the world’s leading internet entertainment service with 130 million memberships in over 190 countries enjoying TV series, documentaries and feature films across a wide variety of genres and languages.

Reageer op artikel:
Tip van redactie #26: onze favoriete Netflix series en films om te bingen
Sluiten