Tip van redactie #24: onze favoriete Netflix series en films om te bingen

Noah: Pokémon Sun & Moon

43 afleveringen, 1 seizoen
(4/5 sterren)

De kans dat je vroeger uren Pokémon hebt gekeken, is heel groot. De Japanse animatieserie gaat ondertussen al meer dan twintig jaar mee, wat dit jaar werd gevierd met een nostalgische film. Dat is echter voer voor een ander artikel, want ik wil het even hebben over Pokémon Sun & Moon. Dat is de naam van de nieuwste paar seizoenen die van de animatieserie zijn verschenen. De makers gooien na al die jaren het roer flink om. Voor het eerst in meer dan 17 jaar kozen ze voor een drastisch andere tekenstijl.

Ash en zijn kameraden zien er opeens een stuk meer.. cartoonish uit. Sun & Moon werd daardoor al bij voorbaat afgeschreven door trouwe fans als kinderachtig. Toch raad ik je aan om deze serie eens aan te slingeren op Netflix. Niet alleen om de nostalgie, want dat heeft de animatieserie niet eens nodig. Pokémon Sun & Moon is op zichzelf namelijk ook ijzersterk, en interessanter voor volwassenen dan ooit. De productiewaarde ligt namelijk ook hoger dan ooit. Combineer dat met een nieuwe tekenstijl die zich beter leent voor expressieve animatie en spectaculaire gevechten en je hebt een topserie voor jong en oud.

In plaats van de geforceerde structuur waarbij Ash van gym naar gym reist blijf de Pokémon-trainer in Sun & Moon grotendeels op hetzelfde eiland. Dat geeft de show ruimte om te ademen, en meer in te spelen op de rijke cast en personages. Dat levert een prettige balans tussen slice of life en keiharde actie op. Humor, en geweld dat een stuk bruter geanimeerd wordt dan wat jij twintig jaar geleden op de beeldbuis te zien kreeg.

Het is jammer dat de Japanse versie niet beschikbaar is op Netflix, want die gebruikt de muziek uit de games en pakt de gevechten net iets bruter aan. Laat dat je echter niet weerhouden om dit blik vol nostalgie open te trekken!

UK: Pokémon the Series: Sun & Moon Trailer

http://bit.ly/2f7Fah0 Ash and friends take their first steps into the Alola region in Pokémon the Series: Sun & Moon! Join them on their new adventure in this exciting new season. Visit our site for more info! Official site: http://www.pokemon.co.uk Facebook: http://www.facebook.com/Pokemon Twitter: http://www.twitter.com/PokemonNewsUK

Reageer op artikel:
Tip van redactie #24: onze favoriete Netflix series en films om te bingen
Sluiten