Tip van redactie #24: onze favoriete Netflix series en films om te bingen

Leroy: Happy Valley (IMDb: 8.5)

12 afleveringen, 2 seizoenen
(4/5 sterren)

In het hedendaagse, reusachtige aanbod van Netflix zou Happy Valley niet echt opvallen. Er is geen enkele reden om te klikken: de titel zegt niets en ook de cover (een wat oudere, blonde vrouw in een geel politiehesje) maakt nauwelijks emotie los.

Toch ben ik vorig jaar op een verveeld moment begonnen met kijken en niet tot mijn spijt. Happy Valley is wat mij betreft een van die verborgen parels op Netflix, waar eenieder met een voorliefde voor Brits politiedrama gelukkig van wordt.

Dit keer geen indrukwekkende detective en sensationele verhalen als in Luther (ook fantastisch). een zenuwslopend achtbaanrit als in Bodyguard (ook fantastisch) of een psychopathische rechercheur als in Marcella (ook fantastisch). In Happy Valley zien we hoe de doodnormale agente Catherine Cawood (Sarah Lancashire) in het vreselijke saaie West Yorkshire (noord Engeland) haar werk als hoofdagente doet.

Je leest het al tussen de regels door: De BBC One-serie is allesbehalve sensationeel. Het is juist de eenvoud en soberheid die je meesleurt in het piepkleine verhaal. Een piepklein verhaal dat op lokale schaal juist veel invloed heeft. Het is oude journalistieke wet: een inbraak in de buurt maakt meer impact dan een bloederige aanslag in Libanon.

Dat gegeven in combinatie met een uitstekende rol van Lancashire (ze kan nog geen tien meter rennen, maar toch zul je haar krachtige krachtige, liefdevolle karakter gaan waarderen) en een hoog realiteitsgehalte, maken van Happy Valley een topserie. En dat vinden velen met mij: de vrucht van BBC One krijgt een 8.5 op IMDb. Dat is exact dezelfde score als Luther krijt en zelfs drietiende hoger dan het bejubelde Bodyguard. Meer hard bewijs nodig? Happy Valley kreeg na de release in 2014 een BAFTA Award voor Best Drama Serie. Dus: open Netflix en ga op onderzoek uit.

Happy Valley: Trailer – BBC One

SUBSCRIBE to the OFFICIAL BBC YouTube channel: https://bit.ly/2IXqEIn LAUNCH BBC iPlayer to access Live TV and Box Sets: https://bbc.in/2J18jYJ Programme website: http://www.bbc.co.uk/mediacentre/mediapacks/happyvalley/ A new drama for BBC One, starring Sarah Lancashire as police sergeant Catherine Cawood.

Reageer op artikel:
Tip van redactie #24: onze favoriete Netflix series en films om te bingen
Sluiten