Tip van redactie #15: onze favoriete Netflix series en films om te bingen

Dag in dag uit houden we voor jullie het laatste Netflix nieuws in de gaten. Wat is er nieuw? Welke films gaan er verdwijnen en welke populaire series moet je gezien hebben? Handig natuurlijk, maar waar kijken de mannen op de redactie nu eigenlijk het liefste naar? In deze rubrieken vertellen wij (Leroy, Noah, Mark, Kevin en Thomas) wat onze favoriete zijn en waarom ook jij deze series moet gaan bingen.

Leroy: The Haunting of Hill House (IMDb: 9.1)

10 afleveringen, 1 seizoen
(4/5 sterren)

The Haunting of Hill House is de nieuwe Netflix-hit en dat is niet zonder reden. De productie is van het allerhoogste niveau, zoals we van Netflix gewend zijn, en de sfeer is fantastisch. Dat export-Nederlander Michiel Huisman een van de belangrijkste rollen vervult, is mooi meegenomen.

The Haunting of Hill House is een horrorserie, maar – in tegenstelling tot de bergen en bergen aan meuk binnen het genre – pakken de producenten het net even anders aan. Hetgeen The Haunting of Hill House zo eng maakt is namelijk je eigen fantasie.

Dat zit ‘m allereerst in de verhaalopbouw. De makers schakelen vluchtig tussen vroeger en nu, waardoor je constant kleine hints krijgt van bepaalde gebeurtenissen in het verleden. Dat maakt dat je brein de ontbrekende puzzelstukjes gaat invullen.

Daarnaast is het geluid zeer subtiel gemonteerd onder de beelden. Het schrikmoment is constant aanwezig, maar de dreigen wordt nauwelijks écht waargemaakt. Althans: niet met bombastische geluidseffecten en flitsende close-ups. De enge moment zijn heel subtiel, dus de angst schuilt voornamelijk in je eigen paranoïde. En dat zegt meer over jou dan over de serie. BOE!

The Haunting of Hill House | Official Trailer [HD] | Netflix

On October 12th, you’re expected. The Haunting of Hill House is a modern reimagining of the iconic novel, about 5 siblings who grew up in the most famous haunted house in America.

Noah: Cowboy Bebop (IMDb: 8.9)

26 afleveringen, 1 seizoen
(4.5/5 sterren)

Bij anime denk je waarschijnlijk aan overdreven Japanse taferelen, ontoegankelijk voor onze Westerse smaken en voorkeuren. Cowboy Bebop laat op meesterlijke wijze zien dat het ook anders kan.

Deze animatieserie stamt uit het einde van de jaren negentig, maar voelt allesbehalve gedateerd aan. In die jaren kwam het tijdperk van handgetekende animatie tot een einde, met animators die op de top van hun kunnen presteerden en pure kunst tot beweging brachten.

Cowboy Bebop gaat over Spike en zijn metgezellen, die als bounty hunters door de ruimte reizen om bandieten op te sporen. Onderweg beleven ze allerlei spectaculair in beeld gebrachte avonturen, begeleid door een iconische jazz-soundtrack.

De serie bestaat uit 26 afleveringen, waar je zo doorheen blaast. Van spectaculaire shoot-outs met cowboys tot emotionele achtbaanritjes: het zit er allemaal tussen. Bebop is niet voor niks ook twintig jaar later wereldwijd nog steeds zeer geliefd, vooral in het Westen. De Engelse nasynchronisatie is bovendien ijzersterk, wat je van weinig anime kunt zeggen.

Als je een voorproefje wilt krijgen, check dan at least aflevering 20, Pierrot le Fou. Dat losstaande avontuur toont het beste dat Bebop te bieden heeft. See you space cowboy…

Cowboy Bebop Trailer [English Dub]

Fanmade trailer for Cowboy Bebop. Song is Dirty Harry by Gorillaz

Mark: The Flash (IMDb: 7.9)

94 afleveringen, 5 seizoenen
(5/5 sterren)

De afgelopen jaren heeft The Flash mijn Netflix account meer waarde weten te geven. Ik ben gek op superhelden series en The Flash is by far mijn favoriet. Met de eerste twee afleveringen van seizoen 5 op Netflix, begrijpen jullie dus wel dat ik deze moest bekijken. Maar wat maakt deze serie zo goed?

De vorige vier seizoen hebben mijn geen seconde laten vervelen. Het verhaal van Barry Alleen en zijn dubbelleven als The Flash is fantastisch. Klinkt zonder twijfel als elke andere superhelden serie, dus wat maakt deze dan zo goed? Heel simpel! The Flash is alles wat ik zelf niet ben en dat is snel! Zo hard kunnen rennen dat je terug in de tijd kan, tsunami’s kan stoppen en binnen seconden in een ander land kan zijn. Ik vind het fantastisch.

Mensen vinden de series van The CW vaak slecht vanwege de persoonlijke drama die erbij komt kijken, maar ik vind dat deze series juist sterker maken. Je kunt jezelf verplaatsten in de personages en dat maakt het zo vet. Daarbij is Grant Gustin, die Barry Allen speelt, een van de beste gecaste superhelden ooit. Hij past perfect bij de rol!

In het nieuwe seizoen komt hij spontaan zijn dochter uit de toekomst tegen, die een klein probleem met zich meedraagt. Terwijl hij, samen met Team Flash, haar terug naar haar eigen tijd probeert te krijgen gaat het mis. Een Metahuman slachter loopt rond in Central City en daar moet wat mee gedaan worden. De serie wist met wederom vanaf aflevering 1 te pakken en kan niet wachten wat dit seizoen ons allemaal gaat brengen. Een ding weet ik zeker: het wordt weer een achtbaan. Een knettergekke, en bijzonder snelle, achtbaan.

The Flash | The Death Of Vibe Trailer | The CW

The Flash is new Tuesdays at 8/7c on The CW, and available next day on The CW App: http://go.cwtv.com/genFLAyt SUBSCRIBE: http://go.cwtv.com/YTSubscribe About THE FLASH: Based on characters from DC’s The Flash. After the S.T.A.R. Labs Particle Accelerator explosion, a dark matter lightning storm strikes Central City C.S.I.

Kevin: Last Chance U (IMDb: 8.6)

22 afleveringen, 3 seizoenen
(5/5 sterren)

Deze documentaire over American Football is een absolute must see. Nee, wacht, niet weggaan. De kans is groot dat American Football jou vreemd is, logisch. Maar wat deze serie doet is sportverslaggeving (in de vorm van een documentaire) op een bizar hoog productieniveau afleveren. Het is een menselijk verhaal, namelijk dat van (veelal) kansarme jongeren die American Football op een ‘junior college’ spelen, waardoor ze nog kunnen doorstromen naar een grote universiteit en wellicht zelfs de NFL.

Als ik je aandacht nog heb: begin met seizoen drie. Dit is het begin van een nieuw hoofdstuk dat losstaat van de vorige seizoenen. Het team van een ietwat armoedige universiteit in Kansas heeft de afgelopen twintig jaar amper een wedstrijd gewonnen. Dus het hoofd van de school haalt een grote en succesvolle coach (Jason Brown) in huis, in een poging om het tij te keren. Deze grote kale man komt echter uit Compton, één van de slechtste wijken in de VS, en dus draait hij niet bepaald om de brij heen. Hij vloekt en tiert aan de lopende band, en zijn methode is borderline verbale mishandeling. Maar wanneer hij alleen is met de camera, en wanneer de cameraploeg bekenden uit zijn verleden ondervragen, wordt zijn kleine gouden hartje zichtbaar.

Coach Brown gaat door het vuur voor ‘zijn jongens’ omdat hij ook weet: als ze nu niet slagen, is de kans groot dat ze in de goot eindigen.

Last Chance U is een absoluut hoogtepunt in sportjournalistiek dat stiekem zijn doel voorbijstreeft. Het laat namelijk de grimmige kant van de Amerikaanse samenleving zien, de ijskoude keerzijde van de zogenaamde American Dream die geen middelmatigheid of zelfs competentie tolereert, maar enkel volledige perfectie eist. Ga. Dit. Zien.

Last Chance U: Season 3 | Official Trailer [HD] | Netflix

Last Chance U is back for another season and this year, it’s a whole new field – as the series moves to Independence, Kansas! After years of losing seasons, Coach Jason Brown and the Independence Pirates vie for a spot amongst the best in the Junior College Football ranks.

Thomas: Narcos (IMDb: 8.8)

30 afleveringen, 3 seizoenen
(4.5/5 sterren)

Op 16 november verschijnt Narcos: Mexico op Netflix en onlangs verscheen er een hele dikke trailer. Deze deed mij terugdenken aan de eerste drie seizoenen van Narcos en zo realiseerde ik mij nog maar weer eens hoe vet deze serie is. Ik kijk series zelden voor een tweede keer, maar met Narcos heb ik dat wel gedaan. Dit is zonder twijfel één van mijn favoriete series aller tijden.

Hoewel de meeste mensen Narcos inmiddels wel gezien hebben, zijn er ook nog genoeg Netflix gebruikers die hem links hebben laten liggen. Ontzettend zonde, want Narcos is een ijzersterke serie die in mijn ogen iedere seizoen beter werd. De eerste twee seizoenen draaien om Pablo Escobar. Het verhaal van zijn leven is werkelijk bizar en dat wordt door de uitstekende acteerprestaties alleen nog maar versterkt.

Toen Pablo Escobar omkwam zaten we pas in seizoen twee. Hierdoor was ik even bang voor het derde seizoen. Narcos draaide tot dat moment om de excentrieke drugsbaas. Kan Narcos wel zonder hem? Absoluut! Ik ben van mening dat de serie zelfs beter is geworden. In het derde seizoen staat het Cali kartel centraal en deze werd geregeerd door meerdere bazen. Geen alleenheerschappij, maar een groep leiders die hun heerschappij zien afbrokkelen.

De strijd tussen de nietsontziende kartels en de politie is ongekend spannend. De serie weet je constant op het puntje van je stoel te houden. Als je een beetje je best doet, kun je de drie seizoen die op Netflix staan nog bingen voordat Narcos: Mexico online gaat. En dat wil je, want deze spin-off gaat fantastisch worden. Waarom? Klik maar hier.

Narcos – Season 3 | Official Trailer [HD] | Netflix

The rise of a new empire. Narcos Season 3 arrives September 1st. Watch Narcos on Netflix: https://www.netflix.com/title/80025172 #Netflix #Nacros #WagnerMoura SUBSCRIBE: http://bit.ly/29qBUt7 About Netflix: Netflix is the world’s leading internet entertainment service with 130 million memberships in over 190 countries enjoying TV series, documentaries and feature films across a wide variety of genres and languages.

Meer Netflix

Nog meer bingevoer nodig? Klik dan hier voor andere series die wij je zeker kunnen aanraden.

Reageer op artikel:
Tip van redactie #15: onze favoriete Netflix series en films om te bingen
Sluiten