Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 28 sep 2018

Tip van redactie #13: onze favoriete Netflix series en films om te bingen

Dag in dag uit houden we voor jullie het laatste Netflix nieuws in de gaten. Wat is er nieuw? Welke films gaan er verdwijnen en welke populaire series moet je gezien hebben? Handig natuurlijk, maar waar kijken de mannen op de redactie nu eigenlijk het liefste naar? In deze rubrieken vertellen wij (Leroy, Rajno en Thomas) wat onze favoriete zijn en waarom ook jij deze series moet gaan bingen.

Leroy: Cosmos: A Spacetime Odyssey (IMDb: 9.4)


1e seizoen, 2e deel, 14 afleveringen
(4/5 sterren)

Een oudje uit 2014, hoewel ‘ie nieuw is als je ‘m vergelijkt met het eerste deel uit 1980. Beide delen staan in de top 10 beste series ooit en dat is niet zonder reden. Allereerst vanwege het onderwerp: het heelal, de wetenschap, de grote vragen – het blijven fascinerende onderwerpen. Misschien wel de meest boeiende vraagstukken die wij onszelf als mensen kunnen stellen. De andere kracht van de serie schuilt ‘m in de presentatie van de Amerikaanse astrofysicus en wetenschapscommunicator Neil deGrasse Tyson.

De beste man is inmiddels een cultheld geworden, mede dankzij zijn fantastische vertellingen en ongekende hoeveelheid kennis in zijn brein. Een relatief saai onderwerp kan Tyson spannend maken als een jongensboek vol avonturen. Ik leerde Neil deGrasse Tyson pas onlangs kennen in de podcast van komiek Joe Rogan en was net als velen direct overtuigd. Na een beetje research stuitte ik op Cosmos, een serie die volledig aan mij voorbij was gegaan. Het goede nieuws daaraan is dat mij nog zoveel boeiende uren te wachten staan. De serie is te zien op Netflix.

En check ook hier zijn YouTube kanaal StarTalk.

Cosmos: A Spacetime Odyssey | Official Trailer

❶ Watch Free the full Documentary Series Online in Cosmos Documentaries Click Here: http://cosmos-documentaries.blogspot.gr/2014/03/cosmos-spacetime-odyssey-online.html

Rajno: The Good Cop (IMDb: 6.9)

10 afleveringen, 1 seizoenen
(3/5 sterren)

Toen ik nog TV keek, wauw, dat klinkt ouderwets. Maar goed, toen ik in 2015 nog een televisie-abonnement had, keek ik eigenlijk alleen maar naar Comedy Central en dan met name naar Brooklyn 99. Deze serie staat overigens ook op Netflix, maar ik wil het dit keer over The Good Cop hebben.

Je kunt deze Netflix Original-serie zien als een volwassen versie van Brooklyn 99. De afleveringen duren gemiddeld 45 minuten en blijft liever bij de slechte ‘cop-cliche’s’ dan de bizarre situaties die je regelmatig in de 99 ziet. Anthony Jr. (TJ) Carusso (Josh Groban) is een nette recherche-luitenant. Hij ziet regels als de richtlijnen van het leven en zal er nooit één breken. Ook heeft ‘ie geen smetje op zijn reputatie als agent. Dit zorgt er ook voor dat bijna niemand hem kan uitstaan.

Anthony Carusso senior (Tony Danza) is voorwaardelijk vrijgelaten. Hij was een smerige agent, hij heeft mensen afgetuigd, opereerde niet volgens het boekje en heeft er zeven jaar voor moeten zitten. Nu woont hij bij zijn saaie, nette zoon en het samenspel tussen Danza en Groban is goud. De humor in de serie is veelal op de juiste plaats, een flauw of plat grapje hier en daar doet weinig af aan deze Netflix-serie. Tel daar de geweldige soundtrack bij op die doet denken een politie-drama uit de jaren 50.

Dit is een serie voor wie dit weekend iets makkelijks wil kijken. De luie rechercheur Burl die zijn dagen naar pensioen aftelt, de gladde Anthony Sr., de agressieve doch beeldschone Cora en de gespannen TJ zorgen voor genoeg vermaak. Ik raad hem zeker aan. Een echte doordenker is het niet, maar The Good Cop is zeker vermakelijk!

The Good Cop | Official Trailer [HD] | Netflix

From the creator of Monk comes The Good Cop, a new Netflix Original series starring Tony Danza and Josh Groban. All episodes available September 21st. Watch The Good Cop on Netflix: https://www.netflix.com/in/title/80157073 #Netflix #TheGoodCop #JoshGroban SUBSCRIBE: http://bit.ly/29qBUt7 About Netflix: Netflix is the world’s leading internet entertainment service with 130 million memberships in over 190 countries enjoying TV series, documentaries and feature films across a wide variety of genres and languages.

Thomas: Star Wars VIII: The Last Jedi (IMDb: 7.2)

film
(4.5/5 sterren)

Er was ooit een tijd dat je alle Star Wars film kon bingen op Netflix. Dat is helaas door Disney niet meer mogelijk. Zij houden hun films liever in eigen beheer en daar valt natuurlijk wat voor te zeggen. Gelukkig is er nog één Star Wars film die wel op Netflix te vinden is, en dat is er niet zomaar eentje. Het meest recente deel Episode VIII: The Last Jedi is namelijk deze week online verschenen op de streamingdienst.

Dit weekend is dus hét moment om het epische spektakel opnieuw (of voor het eerst) te gaan kijken. Het tweede deel van de derde trilogie maakte namelijk nogal wat los bij de fans. Bij sommige op een goede manier en helaas ook bij sommigen op een slechte manier. Er werden zelfs petitie’s opgezet om de film te laten verwijderen uit de serie en een nieuwe episode VIII te maken. Ik schaar mijzelf bij de eerste groep en was het niet eens met de kritiek.

Het achtste deel in de lang-langlopende serie is een achtbaanrit die voor mij voldoet aan alle eisen en ze zelfs overtreft. Van de kleurrijke karakters tot de intense space battles, en van de unieke omgevingen tot één van de beste lightsaber gevechten ooit. De film had voor mij alles wat een Star Wars fan zich maar kan wensen. Daarnaast werden er een paar interessante keuzes gemaakt die ik totaal niet zag aankomen en veel invloed gaan hebben op het vervolg van de film serie.

Ik snap een groot deel van de kritieken, maar de mensen die roepen dat dit geen ‘echte’ Star Wars film is, hebben het gewoon niet begrepen. Deze film omvat namelijk alles wat deze legendarische film serie zo goed maakt. The Last Jedi is niet het beste deel uit de serie, maar komt wel verdomd dichtbij.

Star Wars: The Last Jedi Trailer (Official)

Watch the new trailer for Star Wars: The Last Jedi and see it in theaters December 15.

Meer Netflix

Nog meer bingevoer nodig? Klik dan hier voor andere series die wij je zeker kunnen aanraden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tip van redactie #13: onze favoriete Netflix series en films om te bingen
Sluiten