Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 21 sep 2018

Tip van redactie #12: onze favoriete Netflix series en films om te bingen

Dag in dag uit houden we voor jullie het laatste Netflix nieuws in de gaten. Wat is er nieuw? Welke films gaan er verdwijnen en welke populaire series moet je gezien hebben? Handig natuurlijk, maar waar kijken de mannen op de redactie nu eigenlijk het liefste naar? In deze rubrieken vertellen wij (Leroy, Rajno en Thomas) wat onze favoriete zijn en waarom ook jij deze series moet gaan bingen.

Leroy: Limitless, de serie (IMDb: 7.8)

1 seizoen 22 afleveringen
(3/5 sterren)

Een oudje uit 2015, maar daardoor niet minder waardevol. Limitless borduurt voort op het succes van de gelijknamige film met Bradley Cooper in de hoofdrol. In de serie wordt de het belangrijkste personage vertolkt door Jake McDorman, die je kunt kennen van… helemaal niks eigenlijk. Een zoekopdracht naar Jake leert ons dat ‘ie geen noemenswaardige films of series op zijn cv heeft staan.

Waar de film best intens en zwaar aanvoelt, is de serie een stuk luchtiger. Een beetje zoals Suits: soms serieus, dan weer komisch en luchtig. Een ideale combinatie voor eenieder die van makkelijke wegkijkers houdt, zoals mijn collega Thomas.

Het verhaal in een notendop: Brian Finch (Jak McDorman) is een mislukte muzikant en verplaatst zich traag in het leven. Tot ‘ie een pil krijgt aangereikt waarmee hij twaalf uur lang de volle capaciteit van zijn brein kan gebruiken.

Er is helaas een nadeel: de voorraad is beperkt en de drug heeft een vernietigend effect op het lichaam. Een geheimzinnig figuur (een gastrol door Bradley Cooper, die ook executive producer van de serie is) heeft een tegengif, waardoor Brian de pillen onbeperkt kan blijven slikken. Helemaal belangeloos gaat dat echter niet… oeh, spannend!

Wat de serie vooral leuk maakt, is het gimmick-gehalte: met wat voor briljante ideeën komt Brian nu weer op de proppen? En hoe gaat deze pil de wereld vernietigen mhoewhaha! Goed, leuk wegkijker dus. Ruim twintig afleveringen vers aan de haak, inclusief een waardig einde. Een vervolgseizoen lijkt er niet te komen, dus je kunt ‘m met gemak tussen je andere binges proppen.

LIMITLESS Season 1 TRAILER 2015 ¦ New CBS Series First Look HD

A man gains the ability to use the full extent of his brain’s capabilities. A television adaptation of the 2011 film, ‘Limitless’. Stars: Bradley Cooper, Aurelien Gaya, Aaron Ayhan

Rajno: American Vandal (IMDb: 8.2)

16 afleveringen, 2 seizoenen
(5/5 sterren)

Zelden heb ik zo hard gelachen om een serie als om American Vandal. Dit is een mockumentary, maar er waren momenten dat ik vergat dat deze Netflix Original eigenlijk fictie is. Dan slaag je met vlag en wimpel als je het mij vraagt.

Het tweede seizoen is onlangs verschenen op Netflix en ik heb me er nog niet toe kunnen zetten om deze daadwerkelijk te kijken. Ik heb het daarom nog maar even over seizoen één. De premise is simpel. Dylan, de populaire en bekende nietsnut van de school wordt van vandalisme beschuldigd. Wat heeft ‘ie gedaan? De school in de fik gestoken of alle ramen ingekinkeld? Nope, de vermeende vandalist heeft op alle auto’s van de faculteitsleden een gigantische leuter getekend met graffiti.

Hoe zwaar kun je iemand dit aanrekenen? Nou, de heren van de A/V club maken er een docu over en vinden zichzelf al snel in een complot dat veel dieper gaat enkel een slechte grap. Waarom vind ik dit nu zo goed? De serie is zo levensecht en refereert constant aan de werkelijkheid en andere true crime docu’s. Het is een absurdistisch verhaal dat veel dieper gaat dan je denkt. Op een zeker punt zit iedereen in het complot en ik kan na twee keer het einde te hebben bekeken, nog steeds niet vertellen wie nu zich nu schuldig heeft gemaakt aan het bekladden van de wagens.

Hopelijk krijgen we meer duidelijkheid in het tweede seizoen, maar de documentairemakers vertrekken naar Londen om daar een verhaal te maken over de ‘Brown Out’. Ik raad American Vandal absoluut aan. Deze Netflix-serie kijk je gemakkelijk in één dag uit en ‘t tweede seizoen kun je direct meepakken. Dikke win-win dus.

American Vandal | Official Trailer [HD] | Netflix

From co-creators Tony Yacenda (Pillow Talking) and Dan Perrault (Honest Trailers), and showrunner Dan Lagana (Zach Stone Is Gonna Be Famous), American Vandal is a half-hour true-crime satire that explores the aftermath of a costly high school prank that left twenty-seven faculty cars vandalized with phallic images.

Thomas: de American Pie films

7 films
(3/5 sterren)

Netflix staat vol met films van het allerhoogste niveau. Van die films met een en diep en gelaagd verhaal, ongekende acteerprestaties, een tot in detail uitgewerkt plot en die ook cinematografische helemaal perfect zijn. Nou, aan die criteria voldoet mijn keuze van deze week totaal niet. Eigenlijk is deze filmserie namelijk pure rotzooi. Maar dan wel rotzooi waar ik mee ben opgegroeid en heel hard om moet lachen.

Iedereen die zo rond de millenniumwisseling richting de pubertijd ging (of er al in zat) weet precies waar ik het over heb. American Pie is platter dan plat en een klein beetje leerzaam. Zo leerden we bijvoorbeeld dat je ook andere dingen kunt doen met een appeltaart dan opeten en dat het kwijtraken van je maagdelijkheid een hele opgave was.

maar wat we vooral hebben geleerd, is dat er soms niks leuker is dan op zondagmiddag naar slechte puberale films kijken. De American Pie serie is daar perfect voor en er staan er nogal wat op Netflix. Het origineel moet je ergens anders zien te vinden, maar American Pie 2, Reunion, The Naked Mile, Band Camp, Beta House, The Book of Love en American Wedding staan voor je klaar op de streamingdienst. Aankomende zondag wordt het dramatisch weer dus ga gewoon lekker bingen met deze klassiekers uit je jeugd.

American Pie: The Naked Mile Trailer

This is a preview for the hilarious movie American Pie: The Naked Mile

Meer Netflix

Nog meer bingevoer nodig? Klik dan hier voor andere series die wij je zeker kunnen aanraden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tip van redactie #12: onze favoriete Netflix series en films om te bingen
Sluiten