Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 14 sep 2018

Tip van redactie #11: onze favoriete Netflix series en films om te bingen

Dag in dag uit houden we voor jullie het laatste Netflix nieuws in de gaten. Wat is er nieuw? Welke films gaan er verdwijnen en welke populaire series moet je gezien hebben? Handig natuurlijk, maar waar kijken de mannen op de redactie nu eigenlijk het liefste naar? In deze rubrieken vertellen wij (Leroy, Rajno en Thomas) wat onze favoriete zijn en waarom ook jij deze series moet gaan bingen.

Leroy: Better Call Saul seizoen 4 (IMDb: 8.7)

10 afleveringen
(4/5 sterren)

Inmiddels alweer het vierde seizoen van de Breaking Bad spin-off, waarin de louche advocaat Saul Goodman de hoofdrol speelt. Althans: in Better Call Saul heet ‘ie gewoon nog Jimmy en probeert ‘ie keer op keer het goede te doen. Dit mislukt hopeloos, waardoor ‘ie langzaam afglijdt naar the dark side.

Het vierde seizoen is tot nu toe (een nieuwe aflevering verschijnt elke dinsdag, de zesde is deze week toegevoegd) weer even, uhm…, uitgerekt en traag als altijd. De serie bestaat in de regel uit een verzameling ongemakkelijke en pijnlijke momenten. Jimmy probeert het zo hard, maar het wil maar niet lukken. Het is slechts een kwestie van tijd tot ‘ie zichzelf transformeert tot Saul Goodman, maar de vraag is: wanneer?

Die spanningsboog – wanneer komt ‘ie in aanraking met Walter White – vormen de kolen die de machine aandrijft. Inmiddels zijn Gustavo Fring en Mike Ehrmantraut al uitgebreid op de bühne verschenen en zien we de voorbereidingen op het Breaking Bad-tijdperk op gang komen. De droge humor, de pijn, de sarcastische shots waarmee het typische Amerika in de maling wordt genomen en oneindige levensgevechten van Jimmy, maken van deze serie een bloedtopper.

Evenaart het Breaking Bad? Nee, absoluut niet. Klassiekers worden maar zelden gemaakt. Is het een waardige spin-off? Jazeker!

Better Call Saul Season 4 Comic-Con Trailer | Rotten Tomatoes TV

► Watch more from Comic-Con 2018: http://bit.ly/2uu9dpo AND watch Your Opinion Sucks LIVE Saturday @ 5pm PST: https://www.youtube.com/watch?v=3MpqzsDdLk8 Check out the new Better Call Saul Season 4 Trailer starring Bob Odenkirk! Let us know what you think in the comments below.

Rajno: Iron Fist (IMDb: 6.7)

23 afleveringen, 2 seizoenen
(3/5 sterren)

Iedereen zegt dat Iron Fist de drollenbak van de Marvel Netflix-series is. In vergelijking met Jessica Jones, Iron Fist en Luke Cage is het zeker de minste. Toch begon ik aan seizoen twee, omdat ik met vlagen nog wel heb genoten van het eerste deel. Ben je nog niet bij, stop nu dan met lezen want de rest staat vol met spoilers!

Danny Rand, The Iron Fist, is niet langer het zeikerige, jankerige jochie dat in het eerste deel de hoofdrol speelde. Het lijkt erop dat Marvel en Netflix goed hebben geluisterd naar de kritiek van de fans. Danny was al een stuk stoerder gemaakt in de crossover serie The Defenders, maar het lijkt erop dat hij in seizoen twee uiteindelijk is opgegroeid.

Danny heeft (tijdelijk) het stokje overgenomen van Matt Murdoch’s Daredevil. Aan het einde van The Defenders leek het er even op dat Matt het niet zou gaan halen, maar we weten natuurlijk allemaal dat er gewoon een derde seizoen aankomt. Danny heeft de zorg over de armere wijken van Manhattan overgenomen van The Devil of Hell’s Kitchen.

In The Defenders versloegen de vier New Yorkse superhelden het misdaadsyndicaat ‘The Hand’. De straten van New York zouden veiliger moeten zijn, maar rivaliserende gangs zijn in oorlog voor de macht over de bevrijde wijken. Het verhaal speelt zich hoofdzakelijk af in Chinatown en de actiescènes zijn beter, maar vooral sneller.

Als je het eerste seizoen van Iron Fist ‘acceptabel’ vond en de serie graag een tweede kans wil geven, raad ik je aan om toch te beginnen met Iron Fist seizoen 2. Kijk wel Marvel’s The Defenders er even voor. Het maakt het verhaal veel lastiger te begrijpen als je niet weet wat er in deze serie afspeelt.

Marvel’s Iron Fist | Official Trailer [HD] | Netflix

Fifteen years after being presumed dead in a plane crash, Danny Rand (Finn Jones) mysteriously returns to New York City determined to reclaim his birthright and family company. However, when a long-destined enemy rises in New York, this living weapon is forced to choose between his family’s legacy and his duties as the Iron Fist.

Thomas: de Top Gear Specials (IMDb: 8.7)

6 afleveringen, 3 seizoen
(4,5/5 sterren)

Oke, deze keer even wat anders. Geen serie en geen film, maar een paar afleveringen van een televisieprogramma. Op Netflix staan namelijk de vijf laatste seizoen van Top Gear met de originele bezetting. Dus niet met Joey uit Friends, maar met de mannen die naar Amazon Prime vertrokken voor The Grand Tour. We hebben het dan natuurlijk over Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May.

De drie heren hebben een hoop epische dingen gedaan bij de BBC, maar de specials steken er toch echt met kop en schouders bovenuit. Daarom raad ik je aan om dit weekend de drie specials op Netflix te gaan bingen. Ze bestaan alle drie uit twee afleveringen van een uur. In totaal kom je dus uit op zes uur, maar die vliegen werkelijk voorbij.

Of je nu begint met de Afrika Special, Burma Special (stiekem mijn favoriet) of Patagonia Special, je gaat een hoop lol beleven. Deze specials zijn namelijk de perfecte combinatie van schitterende auto’s, de mooiste locaties en vooral heel veel Britse humor. De drie heren maken elkaar maar wat graag belachelijk en dat levert de meest hilarische televisie op.

Dat wist je natuurlijk al, maar in onderstaande video wordt het nog maar weer eens duidelijk. Puur goud dit.

Burma’s long distance lorries – Top Gear Burma Special: Series 21 Episode 6 – BBC Two

SUBSCRIBE for more BBC highlights: https://bit.ly/2IXqEIn http://www.bbc.co.uk/topgear Jeremy Clarkson, Richard Hammond and James May meet up in Burma to learn of their challenge – to drive their lorries to Thailand to build a bridge over the River Kwai.

Meer Netflix tips van de redactie

Nog meer bingevoer nodig? Klik dan hier voor andere series die wij je zeker kunnen aanraden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tip van redactie #11: onze favoriete Netflix series en films om te bingen
Sluiten