Netflix tip: Layer Cake, misdaadfilm van regisseur Kingsman met Daniel Craig

Helaas is de nieuwe James Bond film No Time To Die uitgesteld, maar gelukkig heeft Netflix nog een andere topthriller met Daniel Craig voor je klaar staan. Layer Cake is een Britse misdaadfilm uit 2004.

Craig speelt een succesvolle cocaïnedealer die zich opgewerkt heeft binnen de Britse maffia, de naamloze XXX. Hij besluit uit het wereldje te stappen, maar de oppermachtige baas van de onderwereld heeft nog een laatste belangrijke opdracht voor hem: hij moet de vermiste dochter van een beruchte vriend opsporen, Charlotte.

Netflix tip: Layer Cake

Al snel ontdekt het personage van Craig een wereld vol nationalisten, extasy en samenzweringen. Hij zal in zijn eentje op pad moeten gaan om Charlotte op te sporen, want in de gelaagde onderwereld van de maffia-elite is niemand te vertrouwen. Daar staat de titel van deze film ook voor: de duistere lagen waaruit dat wereldje bestaat.

Layer Cake is een heerlijke gruizige film à la Snatch en Lock, Stock and Two Smoking Barrels, maar dan net iets serieuzer. Een onvervalste misdaadfilm, met een plot vol actie en genoeg twists om je aandacht 105 minuten lang vast te houden.

Regisseur Matthew Vaughn (Kick-Ass, Kingsman: The Secret Service) zet met Layer Cake een film neer die precies doet wat het moet doen. Meer niet. Je zult geen revolutionair plot voorgeschoteld krijgen, of acteerwerk waar per direct alsnog een Oscar voor uitgereikt moet worden.

Ijzersterke cast

Vergis je echter niet: Layer Cake is allesbehalve een hersenloze actiefilm. Daarvoor is de cast net te sterk, de actie te goed in beeld gebracht. Check alleen al de grote namen die voorbij komen: onder andere Daniel Craig, Tom Hardy, Michael Gambon en Jamie Foreman komen voorbij.

Oftewel, een mooi filmavondje dat je niet teleur zal gaan stellen. Tevens is het de perfecte timing, want zestien jaar later is er nu een vervolg in ontwikkeling. Dit keer niet met Daniel Craig in de hoofdrol, maar Jason Statham.

Reageer op artikel:
Netflix tip: Layer Cake, misdaadfilm van regisseur Kingsman met Daniel Craig
Sluiten