Media 15 nov 2018 Redactie

Horror-tip! ‘1899’ wordt de nieuwe hitserie op Netflix

The Haunting of Hill House is de nieuwe klapper van Netflix. De horrorserie is geregisseerd door Mike Flanagan, die het gezapige genre met dit meesterwerkje nieuw leven in heeft ingeblazen. Om het succes van het horrorgenre te vieren, heeft Netflix nu nog een horrorserie aangekondigd: 1899.

De serie wordt geproduceerd door dezelfde makers als die andere hit, het Duitse Dark (lees hier ons artikel over deze serie). In 1899 wordt het verhaal verteld van Europese migranten die de oversteek maken van Engeland naar New York. Nou is de oceaan oversteken sowieso al een risicovolle onderneming, maar voor de karakters in 1899 pakt het slecht uit. Tijdens de reis komen ze namelijk een ander migrantenschip tegen, waar het niet pluis blijkt. Een droom naar een beter leven verandert zodoende in een nachtmerrie.

Netflix-serie 1899 wordt meertalig

Opvallend is dat de serie meertalig wordt. “Wat we vooral interessant vonden aan dit idee, was de kans om een Europese serie te regisseren met een cast die is samengesteld uit meerdere nationaliteiten”, aldus Jantje Friese en Baran bo Odar, de breinen achter 1899. Verwacht dan ook meer dan platte horror, het duo zegt dat ook maatschappelijke thema’s subtiel een plek krijgen.

Een trailer en verwachtingsdatum is helaas nog niet vrijgegeven. Tot die tijd kunnen we ons nog vermaken met The Haunting of Hill House, die we uitgebreid bespreken in onze Netflix-podcast Kijkvoer! Huh, wat, een podcast? Jazeker. In deze podcast praten we je binnen een kwartiertje bij over al het nieuws rond Netflix. Beluister hem hier.

Reageer op artikel:
Horror-tip! ‘1899’ wordt de nieuwe hitserie op Netflix
Sluiten