Tiger King trailer: Netflix gaat Louis Theroux achterna met true crime docu

De producent van FYRE: The Greatest Party That Never Happened werkt voor Netflix aan een nieuwe documentaire. Ook nu heeft hij weer een fascinerend onderwerp te pakken: Joe Exotic, ook wel bekend als de Tiger King. Maak kennis met Tiger King: Murder, Mayhem and Madness.

Dan hebben we het over Joseph Maldonado-Passage. Je kunt hem kennen van een documentaire van de Britse held Louis Theroux, America’s Most Dangerous Pets. Daarvoor ging Theroux namens de BBC in 2011 langs zijn dierentuin in Oklahoma. Het aantal dieren waar zijn non-profit voor zorgde? 1400.

Joe Exotic, Tiger King en…

Die documentaire zat propvol vreemde uitspraken en antwoorden van de excentrieke Joe Exotic. Ondertussen is het verhaal van de dierentuin-eigenaar er alleen maar vreemder op geworden. Niet alleen probeerde hij gouverneur te worden van Oklahoma, maar hij overwoog ook voor het presidentschap te gaan.

Tiger King Netfllix
Joe Exotic (Bron: (Afbeelding: Netflix)

Maar daar blijft het niet bij. De leeuwenvrind werd vorig jaar namelijk veroordeeld tot 22 jaar cel. De rechter strafte hem voor het complot om Carole Baskin te vermoorden. Zij is de oprichter van Big Cat Rescue Wildlife en activiste, en met haar kritiek op Joe’s manier van dieren ‘verzorgen’ maakte ze zich nou niet bepaald geliefd bij meneer Exotic. Tot het extent dat hij haar uit de weg wilde ruimen.

Moordcomplot en Netflix release

Om er nog een schep bovenop te doen bleek het tevens dat Joseph Maldonado-Passage in 2017 vijf tijgers doodde en lemurs en tijgerwelpen op illegale wijze verkocht. Je merkt het al: zijn leven is een achtbaanrit van jewelste, van dieren, dierenleed en het presidentschap tot een moordcomplot. Dat belooft een pittig stukje true crime te gaan worden!

Vanaf 20 maart kun je het complete verhaal checken in Tiger King: Murder, Mayhem and Madness, op Netflix.

Tiger King Netfllix
(Bron: Netflix)
Reageer op artikel:
Tiger King trailer: Netflix gaat Louis Theroux achterna met true crime docu
Sluiten