Netflix heeft met The Witcher nu officieel The Mandalorian verslagen

Netflix had met The Witcher al van tevoren een gegarandeerd succes in handen. De games zijn immers populairder dan ooit, en ook de boeken gaan al decennia als zoete broodjes over de toonbank.

Netflix scoort met The Witcher

Toch was het even slikken toen de serie uiteindelijk daadwerkelijk uit kwam. De critici vonden de fantasy-serie namelijk nou niet bepaald te pruimen. De samengevatte recensies op Rotten Tomatoes waren niet mals.

Juist daardoor is het succes van de Netflix Original zo indrukwekkend. Fans en andere consumenten zijn het duidelijk niet met de recensenten eens, want The Witcher is mateloos populair.

De score vanuit het publiek ligt dan ook veel hoger dan die van de recensenten: respectievelijk 93% versus 60%. Dat Netflix echt een hit in handen heeft, is nu dankzij Parrot Analytics concreet gemaakt. Uit hun cijfers blijkt namelijk dat The Witcher de grootste streaming-serie van het moment is.

The Mandalorian verslagen

Daarmee is de Star Wars serie The Mandalorian officieel van de troon gestoten. Ondanks het feit dat de Disney+ show nog maar net afgelopen is, waarbij de finale de perfecte score op Rotten Tomatoes in de wacht wist te slepen.

Dat laat nog maar eens zien hoe snel The Witcher marktaandeel heeft gewonnen.

Zege van korte duur?

Tegen de tijd dat de eerste teasers van The Witcher seizoen 2 uitkomen, is de fantasy-serie al lang weer van de troon gestoten. Het helpt daarbij niet dat de serie in een keer volledig online werd gezet, in tegenstelling tot The Mandalorian. Het momentum zal dan ook sneller inkakken.

Dat neemt echter niet weg dat Netflix eindelijk zijn eigen Game of Thrones in handen heeft, waarbij er genoeg potentie en bronmateriaal is om tig jaar door te gaan. Al voor de lancering van het eerste seizoen werd groen licht gegeven voor seizoen 2, en de showrunner beweert dat ze meer dan 7 seizoenen door zou kunnen gaan. Laat maar komen!

Check ook: Ben jij de nieuwe Witcher voor Netflix? Dit is de vacature!

Reageer op artikel:
Netflix heeft met The Witcher nu officieel The Mandalorian verslagen
Sluiten