Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Game of Thrones? Netflix bestelt nu al seizoen 2 The Witcher

Netflix heeft duidelijke hoge verwachtingen voor The Witcher. De op de gelijknamige zeer populaire gamefranchise gebaseerde serie is nog niet eens uit, maar nu al is er een tweede seizoen aangekondigd.

The Witcher seizoen 2

Al vanaf de eerste teasers voor deze show vlogen de vergelijkingen met Game of Thrones je om de oren. Van de fantasy-setting tot de grote budgetten: Netflix probeert duidelijk in die hoek te scoren.

En terecht, wat tussen alle Originals is dat een duidelijk gapend gat. In vrijwel elk genre heeft de streamingdienst zelf peperdure topseries uitgebracht, maar een megahit in het fantasy-genre laat nog op zich wachten.

Nu er steeds meer streamingdiensten bijkomen wordt het steeds moeilijker om content van derden te bemachtigen. Eigen succesnummers neer zetten is dus belangrijker dan ooit. Die kun je immers ‘eeuwig’ blijven aanbieden, zonder per regio geregelde licenties die steeds duurder worden.

Netflix

Slecht nieuws: jullie moeten nog 37 dagen wachten tot Henry Cavill t… e bewonderen is in het eerste seizoen van The Witcher Goed nieuws: de productie van het tweede seizoen gaat begin 2020 al van start!

7 seizoenen, 20 jaar

Terug naar The Witcher. De showrunner van die serie, Lauren Schmidt Hissrich, gaf onlangs al aan dat ze zeven seizoenen heeft gepland en dat er genoeg bronmateriaal is om nog twintig jaar door te gaan. De games zijn namelijk niet het originele materiaal.

De spellen zijn op hun beurt weer gebaseerd op een boekenreeks van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski, die zich zelf overigens relatief verbitterd over de immens populaire games uit en er weinig mee te maken wil hebben.

Cast, datum en trailer

“Ik ben zo blij dat we al voor fans het eerste seizoen hebben mogen bewonderen kunnen bevestigen dat we terug zullen keren naar The Continent om verder de verhalen van Geralt, Yennefer en Ciri vertellen,” aldus Hissrich.

Het tweede seizoen zal net zoals de eerste uit acht afleveringen bestaan. Henry Cavill speelt Geralt, het hoofdpersonage uit de games. Verder bestaat de cast 0nder andere uit Anya Chalotra als Yennefer en Freya Allan als Ciri.

Hopelijk pakt de serie net zo ijzersterk uit als de boeken en de games. Netflix slaat de plank immers net zo vaak mis als raak. Op 20 december gaan we ontdekken of fans van Game of Thrones hun volgende verslaving hebben gevonden. Check hieronder de trailer:

THE WITCHER | MAIN TRAILER | NETFLIX

You can’t outrun destiny just because you’re terrified of it. Henry Cavill is Geralt of Rivia. The Witcher arrives December 20. Watch The Witcher, Only on Netflix: https://www.netflix.com/title/80189685 SUBSCRIBE: https://bit.ly/29qBUt7 About Netflix: Netflix is the world’s leading internet entertainment service with over 158 million paid memberships in over 190 countries enjoying TV series, documentaries and feature films across a wide variety of genres and languages.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De nieuwe Game of Thrones? Netflix bestelt nu al seizoen 2 The Witcher
Sluiten