Gamerecord: Niet alleen Netflix profiteert van succes The Witcher

De lancering van de ambitieuze The Witcher serie is niet alleen gunstig verlopen voor Netflix. De serie is ondanks negatieve recensies erg populair, iets wat de ontwikkelaar van de officiële games ook merkt. The Witcher 3 is namelijk populairder dan ooit.

The Witcher 3 populairder dan ooit

De serie is overigens niet gebaseerd op de game-reeks, maar op de originele boeken van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. Toch is het duidelijk dat het spannende eerste seizoen ervoor zorgt dat veel gamers de derde game weer aanslingeren. Zowel fans die de game al in hun bibliotheek hadden staan als Netflix-abonnees die voor het eerst met de interactieve verhalen kennismaken.

De RPG heeft namelijk een record op Steam geboekt, het grootste platform als het om PC-gaming gaat. Afgelopen zondag waren maar liefst 93.835 gamers tegelijkertijd via Steam The Witcher 3 aan het spelen. Dat is meer dan ooit, dus ook meer dan na de originele lancering in 2015.

Dat nieuws werd gebracht door de Global Community Lead van CD Project Red, de Poolse ontwikkelaar van de games. De 90.000 spelers passeren is al indrukwekkend, laat staan vier jaar nadat een game is uitgekomen. Sinds die tweet is zelfs een piek van 94.000 aangetikt, en The Witcher 3 staat op dit moment op plek 7 in de top 10 meest gespeelde games op Steam.

Er zijn helaas geen cijfers bekend voor consoles, maar op veel Nederlandse sites is de Game of the Year editie van The Witcher 3 ook uitverkocht voor de PS4.

Volgende stappen enkel op Netflix

Fans zijn na de Netflix serie blijkbaar ook vol nostalgie aan het eerste deel begonnen. De eerste game heeft met 12.000 actieve spelers namelijk ook een nieuw record gevestigd. Dat is indrukwekkend, gezien hoe gedateerd dat spel anno 2019 aanvoelt.

CD Projekt Red kan de populariteit helaas voorlopig niet benutten met een vierde game. Eerst staat Cyberpunk 2077 op de planning, een science-fiction RPG met Keanu Reeves. De volgende stappen in de wereld van The Witcher worden voorlopig dus enkel op Netflix gezet.

Gelukkig is er al een tweede seizoen bevestigd, dat hopelijk beter in de smaak valt bij recensenten. The Witcher 3 is trouwens tijdelijk in de aanbieding op Steam, waardoor je voor slechts 8.99 euro honderden uren kunt rondstruinen in de fantasie-wereld van Andrzej Sapkowski. Veel speelplezier!

Reageer op artikel:
Gamerecord: Niet alleen Netflix profiteert van succes The Witcher
Sluiten